Halloween-ul umple buzunarele taranilor romani! Dovlecii se vand ca painea calda VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:03

Asa arata gradina unui banatean gospodar. Nea' Ioan nu stie prea multe despre sarbatoarea de peste ocean, dar cand vine vorba de dovleci, nu-i agricultor mai iscusit ca el.

Daca in vara se lauda ca i-au crescut pe tarla bostani uriasi, acum se mandreste ca i-a vandut pe toti.

Bostanii giganti ai lui nea' Ioan nu s-au transformat in caleasca pentru Cenusareasa, ci in figurine inspaimantatoare. Multumit ca Halloween-ul importat de la americani i-a umplut buzunarele, gospodarul nostru vrea sa intre si el in spiritul sarbatorii.

Banateanul se ghideaza in viata dupa principiul: "Nimic nu se arunca, totul se transforma!", asa ca stie foarte bine ce o sa iasa din resturile doveacului decorativ.


In schimb, doamna Eudochia se mandreste cu o reteta de placintra cu dovleac de-ti lasa gura apa. Aveti nevoie de doua kilograme de dovleac, doua kilograme si jumatate de zahar, un plic de zahar vanilat si un plic de scortisoara.

Foile fie le preparati in casa, fie le cumparati de la magazin. Secretul nu sta neaparat in ingrediente, ci in vatra unde se coc. Dupa un sfert de ora, placinta e rumena si crocanta, numai buna de mancat.


Dintr-un singur bostan, bucatareasa reuseste sa prepare si 30 de borcane de dulceata, asa ca dovlecii de Halloween nu au adus doar bani in casa, ci si borcane pe rafturile din camara.