Halucinant! Ce a pățit un bărbat care nu a putut plăti tichetul de parcare în Mall! E decis acum să deschidă proces: "Am chemat Poliția"

Autor: A.I.
Actualizat: 28 nov 2020, 23:05

Un bărbat care nu a putut plăti tichetul de parcare în Mall din pricina faptului că numărul său de la mașină nu era corect scris a povestit întregul eveniment neplăcut.

"Din ciclul: Să nu pățească și alții, ce am pățit eu, vă relatez următoarele:

Plec azi, 05-01-20 la *Mall la* să iau una alta. Ajung pe la 12,30, intru in parcare la -2, parchez, plec la supermarket, mă întorc într-o oră, dau să ies din parcare, nu se ridica bariera. Știam din fostele vizite ca la mai puțin de 2 ore se ridică automat, fără să mai bagi tichetul în tonomat, acum nu și nu.

Ies din mașină, mă duc la un tonomat, bag tichetul, îl scot, surpriză pe ecran: acest tichet a fost deja folosit! Hmm, mă uit cu atenție la tichet, nr de înmatriculare era o aberație: B103ZV, atât. Vorbesc cu tip de la pază, de la- 2 mă trimite la +2. Între timp mi se alătură încă un domn, fix cu aceeași situație. Ajungem la etajul 2, ni se confirmă de la un domn de la pază ca au mai fost cazuri și că le rezolvăm la birou, la monitorizare pază.
Aici eu si cu domnul în aceeași situație ca a mea suntem întâmpinați de un gemuleț de 30x30cm prin care numitul "Bogdan" ne spune cu nonșalanță că trebuie să plătim 100ron de fiecare la un tonomat si sa declarăm astfel ca tichetul e practic "pierdut" dacă vrem să ieșim cu mașinile din mall. Pe bune? Păi chemăm poliția. Bogdan cu aceeași nonșalanță: Chemați-o. Și a venit, Poliția. Au intrat, au stat de vorbă cu Bogdan și Bogdan le-a zis că "nu merg" camerele de luat vederi și că nu are ce să le arate.
Între timp apare un al treilea domn cu aceeași situație, ba mai mult de atâta cu 2 copii mici in mașină. Poliția ne spune că în acel moment nu are, legal vorbind, ce să mai facă așa că ne recomandă să venim la Secția 9 să facem o sesizare. Am plătit într-un final toți 3 câte 100ron de fiecare, am făcut plângere în cadrul *Mall, am fost și la poliție și am depus sesizarea, pentru ca plângerea nu putea fi depusă, cică nu e cadrul legal- pe bune? Adica dacă intri într-o parcare și nu ai nici o vină că
nu poti achita, atunci ți se păstrează mașina?Aici poate mă poate lămuri cineva cu mai multe cunoștințe legale. Una peste alta, se poate obține într-o instanță o hotărâre, care sa fie un precedent pentru mulți și să se câștige ceva?
Mă aștept să fiu sunat în următoarele zile, să mi se ceară scuzele de rigoare, să mi se dea până și suta de lei înapoi, chiar să se meargă și mai departe să mi se dea un voucher ceva.
Dar nu, nu vreau nimic din toate astea. Știți de ce? Mi-am amintit că acum câțiva ani am pierdut un tichet de parcare in Sevilia, da, Sevilia. Am fost la pază, s-au uitat pe camere, au văzut când a intrat mașina, au emis un nou tichet, cu aceeași valoare a celui pierdut și l-am putut plăti și pe loc la ei, să nu mă mai plimb la alt tonomat. Totul fără alte taxe suplimentare, pentru că deja era mult faptul că ti-ai pierdut timpul rezolvând această problemă.

Revenind la *Mall, nu, nu vreau nimic. Taxa asta de 100ron e asa bine gândită altfel încât să pleci platind-o, dar să nu faci nimic în privința asta, te superi cateva zile, dar îți trece. Băi dar chiar așa, un carton să coste 100ron, ba mai mult, la Mall* era 250ron într-o vreme, dar oare câte țepe din-astea mai înghițim noi, românii? Câte? Dar o instanță nu poate clasifica taxa asta ca fiind abuzivă? Ca e un fel de înșelătorie și sa-i ardă ca lumea? Adică chiar nu-i poate nimeni civiliza p-ăștia? Că nu avem treabă cu bunul simț aici, aici e unul din sporturile naționale: Japcă pe față!

PS: Nu, asta nu e o lecție pentru prieteni, amici, lume să fie atentă la tichetele de parcare, pentru că nu ăsta e scopul nostru în viață, să ne uităm în stânga dreapta să vedem dacă suntem țepuiți, asta este o poveste în care noi românii trebuie să luăm atitudine și s-o rezolvăm o dată pentru totdeauna. Sunt mii de oameni înșelați astfel", a povestit bărbatul pățit pe Facebook.

Un nou termen de finalizare pentru Metroul Drumul Taberei!

După numeroase termene de finalizare depășite, noul director general al Metrorex a oferit un alt termen de încheiere a lucrărilor pentru Metroul Drumul Taberei.

"O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început", a declarat astăzi Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex, citată de Economica.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul pentru Transporturi şi Comunicaţii, Lucian Bode, declara, la rândul său, că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepţionat în acest an. Licitaţiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani faţă de data iniţială.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.