Hamas a eliberat 24 de ostatici. Printre ei, fiica și nepoata unui român

Autor: Laura Macovei

Hamas a eliberat 24 de ostatici. Printre ei, fiica și nepoata unui român

Sursa: Profimedia

Războiul din Hamas a produs schimbări majore în întreaga lume, dar cel mai grav, a afectat viața a milioane de oameni. Teroriștii Hamas au luat prizonieri încă din prima zi a invadării Israelului.

Aceștia au promis eliberarea de ostatici odată ce Israelul va înceta bombardamentele. De curând, aceștia au eliberat 24 de ostatici, printre care fiica și nepoata unui român.

Fiica și nepoata unui român, printre ostaticii eliberați de Hamas

24 de ostatici au fost eliberați astăzi de teroriștii Hamas, printre care 13 femei şi copii israelieni, printre ele şi fata şi nepoata unui român.

Tot astăzi, 11 cetăţeni thailandezi capturaţi de Hamas au ajuns acasă la familiile lor.

Citește și: Război Israel-Hamas: Luptele și bombardamentele continuă în Fâșia Gaza. Alți 51 de români au fost evacuați din calea bombelor

Totodată, Israelul a eliberat 39 de prizonieri palestinieni. 

Hamas au eliberat ostaticii și aceștia au fost preluați imediat de o echipă a Crucii Roșii, unde au primit îngrijirile necesare, urmând ca mai apoi să ajungă înapoi în brațele celor dragi. 

De asemenea, aceștia vor fi supuși și unor investigații psihologice. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Între timp, cei 12 cetățeni români și familiile lor evacuați miercuri din Fâșia Gaza au ajuns la București cu o cursă operată de Tarom. 

„Astăzi este începutul luminii de la capătul tunelului. Avem un privilegiu imens să fim aici, în acest moment important. Suntem în asta împreună",  a declarat un soldat IDF.

Victimele războiului sunt ajutate cu mâncare, jucării, medicamente și tot ce este necesar pentru a face față traumelor provocate de teroriști.

„Sunt copii ai căror părinţi au murit sau au fost ucişi, fraţi şi surori care sunt morţi, ucişi în timpul atacului”,  a declarat Ziv Agmon.

Război în Israel, ziua 49

Palestinienii încearcă să profite de lipsa bombardamentelor și să înainteze în țara deja afectată de bombardamente. Pe de altă parte, victimele războiului continuă să lupte pentru a rămâne în viață sau pentru a scăpa din a fi luați ostatici de teroriștii Hamas. 

Citește și: Ziua 635 de război în Ucraina: O dronă din Ucraina a fost interceptată lângă Moscova

O pauză operațională pentru eliberarea ostaticilor nu schimbă nimic. Israelul este încă în război cu Hamas și ne angajăm să ne atingem obiectivele: înfrângerea Hamas și aducerea tuturor ostaticilor noștri acasă", a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeline.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.