Ingrediente
1 kg carne tocata vita
Sare si piper
1 lingurita paprika afumata
2-3 linguri de ketchup de calitate
1 lingurita de tabasco
2 linguri de ceapa rosie tocata marunt
200 g emmentaler felii
2-3 rosii
1 salata verde
6-8 chifle
Mod de preparare
Intr-un castron mare se amesteca carnea cu sarea si piperul, cu paprika afumata, ketchup-ul, tabasco-ul si ceapa rosie tocata marunt.
Se frig pe fiecare parte timp de aprox 5 minute, intorcandu-se doar o singura data.
In ultimele 3 minute de gatire pe fiecare chiftea se aseaza cate o fasie de emmentaler ce se lasa sa se topeasca.
Separat chiflele se taie pe jumatate si se prajesc pe partea taiata, pe o plita sau pe o tigaie astfel incat hamburgerul sa nu balteasca in sucurile de la carne si de la eventuale garnituri.
Se serveste cu salata verde, felii de rosii si eventual cartofi la cuptor (in loc de cartofi prajiti).