Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea militară - Mii de oameni protestează - Sute de ruși, arestați Video

Autor: Alina Petre
Actualizat: 21 iun 2023, 05:30

Sute de ruși, arestați

Sursa: Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

Este haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea parțială. Mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă. Sute de ruși au fost arestați.

Este haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea parțială. Mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă.

Citeste si: Joe Biden, anunț după mobilizare parțială în Rusia ”Președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei”

Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea parțială

Este haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea parțială.

Mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă.

Mii de oameni au ieșit să protesteze împotriva mobilizării militare în stradă în Siberia și în Estul Rusiei.

Zeci de persoane au fost reținute miercuri în întreaga Rusie, în timp ce locuitorii din Siberia și Orientul Îndepărtat s-au mobilizat împotriva mobilizării militare „parțiale” declarate de președintele Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina, scrie  The Moscow Times.

Până acum 364 protestatari au fost arestaţi în Rusia, potrivit AFP, iar organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 23 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Martori la arestări au fost chiar jurnaliștii. Cel puţin 50 de persoane au fost arestate la Moscova, iar la Sankt Petersburg poliţia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanţi.

Oamenii striga disperați "Nu războiului!" şi "Fără mobilizare!".

Manifestaţiile neautorizate sunt interzise de legislaţia rusă privind protestele.

Rușii fug de război și se revoltă față de mobilizarea anunțată de Vladimir Putin

Chiar în aceste momente sunt proteste în mai multe orașe ale Rusiei, iar forțele de ordine au fost trimise să aresteze protestatarii.

Sute de ruși au fost reținuți, deja. În 43 de orașe mari ale Rusiei au fost anunțate proteste.

Pe rețelele sociale apar imagini noi, de la minut la minut, cu revolta oamenilor.

Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia și amenință cu bomba atomică

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat cu bomba atomică Occidentul.

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai

principalelor state NATO despre posibilitatea și utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei- arme nucleareCelor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO. (...)Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un mesaj televizat adresat națiunii.

Citeste si: Joe Biden, anunț după mobilizare parțială în Rusia ”Președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei”

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.