Rudele victimelor nu stiu cand se pot pregati de inmormantare. Iar pedespsirea vinovatilor este un scenariu care pare tot mai indeparatat! Stirile care vin din zona in care a cazut avionul Boeing 777 se schimba de la o ora la alta. Multe informatii cruciale nu au fost lamurite nici pana in acest moment. Iata cele mai importante intrebari, ramase inca fara raspuns!
Respectul pentru cei care si-au pierdut viata in estul Ucrainei este o notiune interpretabila la fata locului.
Cate cadavre? Unii rebeli spun 196. Altii peste 200 sau mai putin. Oricare ar fi situatia, multe trupuri inca sunt abandonate pe camp de peste 3 zile. Astazi, expertii olandezi au fost lasati sa verifice trupurile neinsufletite recuperate de la locul catastrofei. Poate fi primul pas spre repatrierea cadavrelor, un moment asteptat de sute de familii indurerarte.
Locul in care s-a prabusit avionul ar trebui impanzit de criminalisti. Nici vorba. Sunt, in schimb, rebeli inarmati, mineri si voluntari. Acestia au ocupat zona in care a cazut avionul ce efectua zborul MH 17.
Indivizii inarmati cauta prin bagajele pasagerilor bunuri, bani si documente. Iar seful rebelilor le da un ordin clar! Un portofel in care nu se mai afla niciun ban. Observatorii OSCE au ajuns de doua zile la locul tragediei. De fiecare data cand patrund pe camp, sunt paziti de rebeli inarmati. Aceiasi rebeli care n-au reusit sa opreasca furtul din bagaje sau au comis chiar ei aceasta marsavie.
Cutiile negre ale zborului MH-17 au fost recuperate, pierdute si iar gasite in zeci de stiri confirmate si ulterior infirmate. Surse din randul servicilor secrete au afirmat inca de acum 2 zile ca cel putin o cutie neagra ar fi ajuns la Moscova.
Astazi, rebelii au anuntat ca au gasit ambele cutii negre si ca le vor preda celor de la OSCE. Totusi, aceste imagini filmate in urma cu 2 zile demonstreaza ca cel putin o cutie neagra se afla deja in mainile rebelilor.
298 de oameni au fost ucisi prin intermediul acestui sistem de rachete. BUK M1, o masinarie sovietica infernala care poate lovi o tinta aflata la 21 de mii de metri altitudine.
Rusia neaga faptul ca le-ar fi furnizat arme rebelilor. Chiar si asa, sistemul BUK nu poate fi operat foarte usor. Specialistii spun ca este necesara o pregatire temeinica pentru a controla astfel de rachete. Si, ca si cum aceasta n-ar fi indeajuns...
In timp ce trupurile neisufletite ale pasagerilor zborului MH-17 inca zac pe camp, in soare, armata ucraineana a reluat ofensiva in apropiere de orasul Donetk, cel mai important bastion al rebelilor pro-rusi. Agentiile internationale relateaza despre confruntari violente in estul Ucrainei.
Partea de est a Ucrainei este devastata de peste trei luni de un conflict armat intre separatisti prorusi si autoritatile de la Kiev, care acuza Moscova ca-i sustine pe rebeli.
Prinsi in acest razboi cu final tot mai indepartat, localnicii sunt evacuati cu microbuze ale transportului in comun sau fug pur si simplu pe jos. Mapamondul fierbe in aceste clipe. Si nu este o expresie exagerata.
Conflictul din estul Ucrainei este numai un exemplu pe harta razboaielor din prezent. Pana acum, peste 400 de civili palestinieni si-au pierdut viata. Trupele israeliene spun ca ataca numai tinte Hamas, insa liderii gruparii siite folosesc civili pentru a-si proteja rezervele de armament.
Oficialii de la Tel Aviv spun ca au ordonat atactul terestru si aerian asupra Fasiei Gaza ca raspuns la raidurile cu rachete Hamas spre tinte israeliene civile. Pe langa cei peste 400 de palestiniei morti, 14 militari israelieni si-au pierdut viata. Iar numarul victimelor se modifica in fiecare zi.
Irakul este o alta zona sfasiata de un conflict sangeros. Zi de zi apar informatii despre atacuri. Numai ieri, in Bagdad au avut loc 6 atentate cu masini capcana. 35 de persoane au murit si alte 70 sunt ranite, spun jurnalistii BBC. Musulmanii sunniti si cei siiti sunt la un pas de un razboi civil.
Situatia nu este linistita nici in Siria. Proaspat reales, presedintele Bashar al Assad spune ca dupa 3 ani a castigat razboiul cu rebelii. Laude care n-au acoperire in practica. Mare parte din teritoriul sirian este controlat de trupe rebele aflate in conflict deschis cu armata. Natiunile Unite estimeaza ca razboiul din Siria a produs, pana acum, peste o suta de mii de victime.
In plus, la stirile despre victimele al caror numar creste apocaliptic se adauga si ingrijorarea tot mai mare ca aceste conflicte sunt departe de a inceta.
##VIDEO117970##
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta