Harta turistică a României: Locurile din țară pe care trebuie neapărat să le vezi cel puțin o dată în viață

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 dec 2023, 06:05

Harta turistică a României

Sursa: PixaBay

Harta turistică a României. România se poate mândri cu peisaje superbe, forme de relief diverse, dar și frumuseți ale naturii de-a dreptul unice.

Harta turistică a României. România reprezintă o țară în care toate formele de relief au creat peisaje superbe, iar omul a construit diferite monumente istorice cu o poveste incredibilă. 

Citește și: Idei de destinații de vacanța pentru Paște 2023. Unde poți mergi să sărbătorești Învierea Domnului

Locurile din țară pe care trebuie neapărat să le vezi cel puțin o dată în viață

Locurile din țară pe care trebuie neapărat să le vezi cel puțin o dată în viață
[Sursa: PixaBay]

În țara noastră există câteva locuri unice, pe care toți românii ar trebui să le vadă măcar o dată în viață, iar din această categorie face pate Delta Dunării. Delta Dunării este a treia ca mărime din Europa, aflându-se pe locul 22, la nivel mondial.

Aceasta s-a format în decursul a 10.000 de ani, întinzându-se pe o suprafață de 5.700 de kilometri pătrați. Toate zonele ce formează Delta Dunării, atât zona de uscat, cât și zona de apă, sunt incluse în Patrimoniul UNESCO în cadrul programului “Omul și Biosfera”.
Delta Dunării ascunde peste 5.500 de specii, 1.800 din acestea fiind plante, majoritatea fiind chiar ocrotite în țara noastră. Acest loc este o mică oază de liniște și relaxare pe care fiecare om trebuie să o vadă.

În România se găsesc și nenumărate lacuri ce atrag atenția oamenilor pe parcursul anului, mai ales în perioada caldă, iar cele mai apreciate sunt: lacul Ochiul Beiului, ce este apreciat pentru culoarea sa azurie, complet deosebită, dar și lacul Vidraru, lacul Roșu sau lacul Vulturilor. Lacul Ochiul Beiului se găsește ascuns de oraș, mai exact în mijlocul unei păduri din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din județul Caraș-Severin.

Pe lista lacurilor unice din țara noastră se mai află și lacul Albastru, ce s-a format ca rezultat în urma prăbușirii unei galerii miniere în 1920. 

Citește și: Începând cu 2024, voucherele de vacanță ar putea fi oferite și angajaților din mediul privat

Castele din țara noastră pe care trebuie să le vizitați

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Castelul Peleș este unul dintre monumentele de preț ale României, construcția acestuia fiind începută în anul 1873, fiind terminat la data de 27 septembrie 1914, în ziua în care regele Carol I s-a stins din viață, el fiind coordonatorul proiectului arhitectural. Castelul se află în stațiunea Sinaia, într-un loc de poveste, înconjurat de pădure și natură, de peisaje de poveste. În interiorul castelului pot fi observate peste 200 de tablouri ce au făcut parte din colecția personală a primului rege al României, dar și o colecție impresionantă de mobilier unic.

Castelul Cantacuzino este un obiectiv turistic ce a început să fie mai cunoscut în urma apariției sale în serialul „Wednesday”. Acesta se află în Bucegi, o altă stațiune montantă și a fost construit  în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României. Acest monument este construit în stil neoromânesc și este înconjurat de diferite drumuri ce duc la locuri de locuri de poveste, precum cascade, fântâni arteziene și grote.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului

Sursa: libertatea.ro, cantacuzinocastle.com