Henna pentru tatuaje - Lucruri utile de stiut

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 iul 2018, 13:27

Arta picturii cu henna provine dintr-o traditie sud-asiatica si foloseste pudra rezultata din frunzele uscate si maruntite ale plantei cu acelasi nume.

Tatuajul temporar cu henna se realizeaza in mod traditional pe maini si picioare, cu ajutorul unor modele delicate.

Astazi sunt tot mai multi iubitori de tatuaje temporare. A avea desenul preferat pe piele este un sentiment excelent. 

Daca vrei un tatuaj, dar nu ai curaj pentru unul permanent, este bine sa stii ca sunt solutii pe piata la indemana pentru tine. Tatuaje temporare Jagua Tatoo Kit este doar un produs menit sa duca la indeplinire dorinta de a avea desenul preferat pe piele. Este o solutie simpla si practica.

Tine cont ca exista si kit henna in care ti se pun la dispozitie toate ingredientele necesare pentru a obtine vopseaua si a realiza tatuajul temporar (inclusiv aplicator).

Sfaturi utile pentru realizarea tatuajului henna

Exerseaza mai intai pe hartie. Tine cont ca henna dureaza intre una si doua saptamani, prin urmare este bine sa practici cateva modele pe hartie, inainte de a aplica pasta pe piele. Dezvolta-ti un stil si insipra-te din imaginile de pe internet.

Curata zona pe care vrei s-o tatuezi. Cu sapun si apa, spala cu atentie portiunea de piele care va primi tatuajul henna. Aplica o cantitate mica de ulei de eucalipt pe piele pentru a o hidrata inainte de realizarea tatuajului.

Creeaza tatuajul pe maini sau picioare. Daca iti doresti un pigment inchis al vopselei de henna, obtii un rezultat bun daca o aplici pe maini, inchieieturi, glezne, laba piciorului. Henna este mai inchisa pe portiunile in care pielea este mai subtire.

Aplica tatuajul. Cu ajutorul recipientului cu aplicator realizeaza desenul pe care ti l-ai ales pentru mult doritul tau tatuaj henna. Sterge rapid acolo unde doresti, cu un betisor de urechi sau putina vata (in cazul in care este necesar). Daca vrei ca rezultatul sa fie perfect, foloseste un sablon.

Ingrijirea tatuajului cu henna

Lasa pasta de henna sa se usuce - Vopseaua este necesar sa se usuce bine, intre doua si trei ore.

Acopera tatuajul - Dupa ce s-a uscat, acopera-l. Daca este pe maini, foloseste o manusa din latex. Daca este pe glezna, infasoara tatuajul in hartie absorbanta si apoi in folie de plastic. Lasa-l acoperit intre 6-12 ore.

Daca ai realizat tatuajul in timpul verii, nu mai este nevoie sa-l infasori, caldura naturala il va proteja.

Ce faci daca vrei sa stergi tatuajul? Daca vrei sa indepartezi mai devreme de pe piele tatuajul cu henna pe care l-ai facut, incearca urmatoarele metode:

introdu tatuajul in apa calda si freaca usor pana cand observi ca se estompeaza; tine cont ca poate fi o actiune de durata care necesita efort; foloseste si un sapun antibacterian;

mergi la inot - clorul si apa indeparteaza foarte bine vopseaua de henna;

introdu tatuajul in apa sarata timp de 20 - 30 de minute.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.