Horoscop fiscal are vesti bune pentru amatorii de lux. Masinile de lux si bijuteriile se ieftinesc, din 2016, dar cresc impozitele pentru oamenii saraci

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:26

Aveti impresia ca astrele aduc numai vesti bune? Ei bine, horoscopul fiscal pe 2016 aduce una calda, alta rece

Lumanarea, pomelnicul si darul pentru preot se vor oferi si in 2016 fara bon de casa. Pe lista celor care au parte de vesti bune de la noul cod fiscal se afla pasionatii de iahturi si masini de lux. Alti romani primesc, insa, lovitura de gratie la portofel.

Sa incepem cu vestile nu tocmai placute! Romanii fara venituri intra in zodia nefasta a fiscului. Chiar daca nu incaseaza bani, trebuie sa plateasca la Sanatate 800 de lei pe an.

Acesta e si cazul unei femei care a ramas fara un loc de munca si se chinuie sa-si creasca unicul copil si se lupta cu datoriile.

Exceptie de la plata celor 800 de lei in contul asigurarilor de santate fac tinerii pana in 26 de ani, femeile insarcinate si persoanele cu handicap. Restul? Scot chiar si din piatra seaca bani. Lumanarea, pomelnicul si darul pentru preot se vor oferi fara bon fiscal.

Pana la urma, biserica a scapat de impozite. Cel putin in 2016.

##VIDEO144313##

Autoturismele de lux cu cilindree mare intra in zodia ieftinirilor. Spre exemplu, pentru oricare autoturisme de lux, romanii cu dare de mana platesc o taxa speciala de aproximativ 15.000 de lei. De la 1 ianuarie, aceleasi masini vor fi mai ieftine cu 15 mii de lei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tot

de anul viitor, vor fi eliminate si suprataxele la bijuterii. Cu 5 lei se ieftineste gramul de aur de pana in 14 karate, si cu 10 lei cel de peste 14 karate. La capitolul produse de lux cu preturi mai mici mai adaugam hainele de blana si iahturile.

Kilogramul de cafea solubila scade din ianuarie cu 4 lei. Asadar, daca ne apuca durerea de cap din pricina taxelor de anul viitor, macar putem bea o ceasca de cafea ceva mai ieftina.