Hotelul pentru insecte! Au ramas masca atunci cand au vazut constructia inedita

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 11:10

Hotelul creat dupa o idee a norvegienilor, este unul cu totul special, si poate sa adaposteasca, la nevoie, sute de suflete.

Ei bine da, constructia din imagini este un hotel pentru insecte. Este facut din diferite materiale astfel incat fiecare „client” sa se simta cat mai confortabil.

Abia amenajat, hotelul  a si  inceput sa- si primeasca oaspetii.Printre primii clienti ai hotelului se numara si o familie de buburuze care tocmai si-a luat un sejur prelungit pentru intreaga iarna.  

Cat despre costuri, insectele se pare ca platesc bine: „toate insectele ne platesc, sunt specii care ne platesc, sunt specii folositoare in agricultura pentru polenizare ori prin faptul ca se hranesc cu daunatori agricoli, buburuzele se hranesc cu afide,

paduchi de frunze.”


Noul hotel pentru insecte i-a cam lasat masca pe localnici, care nu au mai vazut asa ceva. Astfel de hoteluri pentru insecte au fost amplasate in  40 de localitati din judetele Satu Mare, Salaj, Bihor si Maramures. Proiectul apartine unei asociatii din Satu Mare si a fost demarat cu fonduri norvegiene. Scopul este de a proteja insectele polenizatoare si pradatoare care ajuta in agricultura ecologica.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: