Tot mai multi studenti care nu au mai prins loc in camine si-au inchiriat camere in hotelurile de doua, 3 sau 4 stele din Mamaia. Cat ii costa si, mai ales, care sunt avantajele?
Ce paturi suprapuse, baie la comun ori muzica non-stop?! Pentru unii studenti "viata la camin" altceva inseamna: sa ai de toate, intr-o camera de lux a unui hotel de 4 stele!
Traiul vreme de-un an intr-o camera de hotel nu pare lucru ieftin! Mai ales cand vine vorba de buzunarele, si-asa goale, ale studentilor.
"Cand le spun ca stau pe malul marii la hotel, spun Wow, dar unde stai tu?, isi imagineaza ca dau multi bani, si cand le spun cat dau se mira".
Studentele se gospodaresc la fel ca-ntr-o garsoniera. Ce-i drept, n-au bucatarie, dar si-au amenajat una: e dotata cu plite electrice si un frigider spatios pentru toate bunatatile trimise de-acasa. De masina de spalat nu au nevoie, pentru ca hotelul are spalatorie gratuita.
"Preturile sunt foarte accesibile, incep de la 650 lei camera single la 800 de lei camera dubla, iar asta include toate utilitatile", sustine manageriul unui hotel.
Si la doua stele sunt oferte pentru studenti. Aici, camerele sunt mai spatioase, dar si tariful pentru ele, este ceva mai mare: "Avem 30 de camere duble destinate studentilor, de la 750 de lei la 900 de lei in functie de marimea camerei". Una peste alta, hotelierii se bucura mai mult ca studentii. Daca n-ar fi avut clienti din facultati, ar fi fluierat a paguba.
"Un hotel neocupat este mai pagubos decat unul ocupat, chiar si in mica parte, pentru ca produce acele cheltuieli de mentenanta necesare pe perioada iernii", sustine Marius Coman, directorul unei agentii imobiliare.
Studenti care stau la hotel sunt in toata tara, dar putini. Cei mai multi n-ar da viata la camin pe nimic in lume.
##VIDEO124111##
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei