Hotii din Romania mai tari decat cascadorii de la Hollywood! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 11:55

Ceea ce vedeti nu sunt imagini dintr-un film de Hollywood, desi, chiar si cascadorii cu vechi state ar putea fi invidiosi.

Sunt unici- si o spun chiar procurorii. Desi metoda de furt este una extrem de periculoasa. Fura din mers, mai exact din tiruri care se deplaseaza cu o viteza considerabila. E periculos doar sa scoti capul pe geam la zeci de kilometri la ora, ce sa mai vorbim de plimbatul pe capota. Ei bine, hotii nostri fac orice pentru o prada usoara, dar nu o fac oricum.

Pentru un asemenea jaf e nevoie de doua masini care incadreaza tirul ales.
Prima, se baga in fata si il obliga pe soferul colosului sa mentina viteza constata. Nu se vede pe imagini dar e usor de observat cum TIR-ul se deplaseaza regulat. In tot acest timp, masina din spate, actioneaza. Hotii si-au ales numai autovehicule speciale, cu trapa, pe care au montat echipamente de protectie.

Dupa ce se asigura ca au dispozitivele puse, hotii deschid trapa si ies pe capota masinii.
Apoi, unul dintre ei, exact ca un adevarat cascador, merge pe capota pana la usa din spate a tirului. In acelasi timp, complicele il sustine pentru a se asigura ca nu pateste nimic.

Mai ales ca deschisul usilor tirului nu era cel mai simplu lucru. Unele sunt sigilitate, altele au lacate. Si aceasta e cea mai mica problema! Distanta dintre tir si masina, trebuie sa fie una suficient de mare cat sa se poata deschida usa si in acelasi timp, suficient de mica, asa incit hotul sa nu cada.

 
Culmea culmilor este ca actiunea se petrecea pe sosele circulate, sub ochii altor soferi. Nimeni insa nu l-a avertizat pe conducatorul tir-ului Asa ca hotii si-au vazut linistititi de treaba.

Multe alte jafuri la drumul mare s-au petrecut pe drumurile din Hunedoarasi Alba. Valoarea totala a marfii furate, televizoare, tigari, cafea- 300.000 de euro! Procurorii DIICOT au un cerc de suspecti. Printre ei si un fost membru al Clanului Camataru, Ion Danut zis si "Dan Jeg".