House Flipping. Cum își transformă românii proprietățile în afaceri profitabile

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 mai 2024, 01:45

Cum își transformă românii proprietățile în afaceri profitabile

Sursa: Unsplash

House Flipping este un concept nou pentru români, iar aceștia profită de plăcerea lor pentru imobiliare astfel încât să facă bani.

House Flipping este un proces foarte interesant pentru cei pasionați de imobiliare, dar și pentru cei ce își doresc să folosească creativitatea pentru a renova anumite locații uitate în frumoasa noastră țară.

Citește și: Ce trebuie să știi când achiziționezi un spațiu de birouri în București?

Ce trebuie să faci pentru a face House Flipping?

House Flipping este procesul ce are loc atunci când cineva cumpără o proprietate, o păstrează pentru o perioadă scurtă de timp și apoi o vinde la un preț mai mare, după ce faceți schimbări în aceasta, astfel o modernizați pentru a avea un profit mai mare. În loc să cumpărați o casă în care să locuiți, cumpărați o casă ca investiție imobiliară.

Acest proces poate fi realizat în două etape, fie cumpărați un imobil după care investiți în el astfel încât să toate elementele esențiale pentru a fi pregătit pentru piața imobiliară, după

care îl vindeți la un preț mai mare astfel încât să faceți o sumă care să acopere și investiția voastră pentru posibilele schimbări și reparații pe care le-ați făcut. 

Altă posibilitate este să achiziționați un imobil și să așteptați să îl vindeți cu o sumă mai mare decât cea pentru care l-ați cumpărat, fără a mai investi în acesta. Obiectivul este să cumpărați la preț redus și să vindeți la un preț mai mare, obținând un profit într-un interval de timp relativ scurt, de obicei în câteva luni sau un an.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a începe o astfel de afacere trebuie să stabiliți un buget în care să vă încadrați, iar în cazul în care există anumite cheltuieli care să vă ia prin surprindere trebuie să fiți pregătit.

Dacă nu aveți un buget masiv, căutați proprietăți care se potrivesc cel mai bine finanțelor pe care le aveți la dispoziție. 

Este necesar să oferiți timp acestui proces, dacă este vorba de o lună sau șase, acordați-vă suficient timp pentru a face reparațiile și upgrade-urile corespunzătoare și luați în considerare timpul pentru inspecțiile clădirii, astfel încât timpul să nu fie împotriva voastră, relatează bankrate.com .  

Citește și: Chiriile continuă să crească- O provocare majoră pentru locatari și proprietari

Cât de profitabil poate fi House Flipping?

Investiția imobiliară este în general privită ca o strategie pe termen lung, iar oamenii ce doresc să investească într-un proiect de tipul house flipping sunt, de obicei, atrași de profit deoarece este un proiect pe termen scurt, astfel încât banii pot să fie în buzunarele lor după doar câteva luni de la investiția inițială.

Unul dintre elementele fundamentale ale succesului inversării casei este o bună cercetare. Trebuie să estimați prețurile probabile de cumpărare și vânzare și toate costurile implicate de ambele, pentru a vă asigura dacă este probabil ca un house flip să fie profitabil. Pentru a vă asigura că faceți un profit după achiziția unui imobil trebuie să verificați dacă prețurile imobiliarelor este în creștere, astfel încât profitul poate fi de mii de euro.

Citește și: Imobiliare 2023: Evoluția prețurilor apartamentelor în marile orașe din România