Hrănirea câinilor în funcție de vârstă: 3 sfaturi utile

Author: Alina Petre
Actualizat: 06 feb 2023, 17:42

Alimentația corectă a câinilor în funcție de vârstă este esențială pentru te a asigura că aceștia se bucură de o stare de sănătate optimă și de o durată de viață lungă. Gama largă de alimente disponibile astăzi pe piață oferă oportunitatea ca fiecare câine să își găsească dieta perfectă în funcție de nevoile specifice fiecărei perioade de dezvoltare. Comandă hrană uscată pentru câini și hrană umedă pentru câine potrivită vârstei animalului tău de companie.

1. Hrănirea puilor de câine

Pentru pui, hrana trebuie sa furnizeze nutrienți esențiali pentru creștere, care sa îi asigure energie și să sprijine creierul și sistemul musculo-scheletal în procesul de dezvoltare. Alimentele recomandate câinilor junior sunt bogate în proteine, care furnizează energia necesară unei creșteri sănătoase. Ele conțin și alte ingrediente speciale, menite să întărească sistemul imunitar și să pregătească puiul pentru celelalte etape de dezvoltare.

2. Hrănirea câinilor adulți

La vârsta adultă, nevoile nutriționale ale animalului diferă semnificativ față de cele ale unui pui, iar un regim alimentar adecvat este absolut necesar. Regimul alimentar al unui câine adult ar trebui să conțină cantități mari de proteine de calitate, pentru a ajuta la menținerea musculaturii puternice și sănătoase.

Pentru a preveni obezitatea, este foarte important ca stăpânul să aibă grijă la valorile energetice ale hranei oferite. Caloriile oferite ar trebui să provină din hrana de bază și nu din recompense, acestea din urmă fiind recomandate cât mai rar. Porțiile vor trebui măsurate atent, conform indicațiilor de pe ambalaj sau oferite de veterinar. În caz contrar, animalul ar putea dezvolta probleme de greutate.

Câinele are nevoie de hrană bogată în vitamine și minerale, cu multe proteine și cu un conținut cât mai scăzut de cereale. Dacă nu știi exact ce brand este de calitate sau ce sortiment este potrivit câinelui tău, cere sfatul medicului veterinar. Poți încerca diferite arome, pentru a vedea ce îi este pe plac. De exemplu, încearcă hrana câini Taste of the Wild Pacific Stream sau hrana câini Mera Brocken Klein Neutral.

3. Hrănirea câinilor seniori

Pe măsură ce îmbătrânesc, nevoile nutriționale ale câinilor se modifică, iar dieta lor va trebui adaptată. Acest lucru este necesar pentru a preveni sau a ține sub control anumite afecțiuni specifice. În primul rând, va fi nevoie de o redimensionare a porțiilor. Deși au nevoie de aceiași nutrienți, câinii seniori trebuie să consume mai puține calorii, deoarece sunt mai puțin activi. De aceea, aceștia ar trebui să primească porții mai mici.

Se recomandă hrana specială pentru câini seniori, deoarece aceasta conține o balanță de nutrienți specială pentru nevoile acestora. Câinii în vârstă sunt predispuși la anumite afecțiuni și pot absorbi mai greu vitaminele și mineralele decât câinii mai tineri, așa că hrana specială conține o combinație optimă de ingrediente care să ajute la limitarea acestor riscuri.

Hrănirea corectă a câinilor în funcție de vârstă este esențială pentru sănătatea lor. Este important să înțelegem că dieta unui câine trebuie să se schimbe pe parcursul vieții sale, pentru a se adapta nevoilor sale nutriționale specifice.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.