Ingrediente
1 kg naut
150 ml tahina (pasta de susan)
100 ml ulei de masline extravirgin
Sare, piper
Zeama de la o lamaie
2 catei usturoi
Boia de ardei dulce sau iute
O punga lipie orientala
Mod de preparare
Puneti nautul la inmuiat de seara.
Intr-o oala cu apa cu sare, fierbeti nautul pana se inmoaie.
Intre timp, intr-un robot de bucatarie puneti pasta de tahina, putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si usturoiul tocat marunt. Blendati pana ajunge la consistenta unei paste fine.
Peste aceasta pasta adaugati nautul fiert si scurs bine de apa. Blendati fierbinte ca sa iasa o pasta omogena si foarte fina. La nevoie mai adaugati putina apa de la naut.
Cand pasta a devenit fina, gustati si mai reglati gustul cu ce mai trebuie din ingredientele date mai sus.
Puneti pe platouri mari, presarati cu boia si ulei de masline deasupra si serviti cu lipie orientala.