Cei mai însetați români sunt oltenii, urmați îndeaproape de moldoveni. Berea unește cele două regiuni istorice, dar vinul face diferența. Moldovenii îi bat pe olteni la numărul de pahare golite.
Oltenii sunt pe primul loc la pahare golite
Noul slogan al oltenilor este unul reprezentativ, arată statisticile, care îi plasează pe un loc fruntaș înaintea moldovenilor, căci au devenit cei mai mari consumatori de alcool din țară. Cam așa sună sloganul lor: „Prazul e fudulie, băutura-i temelie” .
Curioși să aflăm cum s-a răsturnat podiumul la Caracal și cum s-a umplut paharul mai mult în Oltenia decât în Moldova, reporterii Asta-i România au dat o fuga în Țara Prazului.
”De două ori pe zi, de Crăciun, de Hram, la Paști și în fiecare zi. Nu e sfânt în calendar, cu sau fără cruce, să nu fie pomenit și cinstit așa cum se cuvine, avem noi grijă să-i închinăm un păhărel, două, trei...
De supărare, de bucurie, de foame, de sete, de poftă, tărie să fie, că găsește olteanul motive să golească sticla... până la refren!”
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Este băutura medicamentul cel mai ieftin
Un studiu arară că, în țara noastră, cel mai mult alcool se bea în Oltenia, urmată de Moldova. Din
urmă, la bătaie, pe locul trei vin Dobrogea, regiunea Centru, Nord-Vest, Banat și Capitala./www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1698/20282520/1/yufyfuy.jpg
În pandemie, românii au băut bere, bere și iarăși bere. Consumul a fost chiar mai mare în 2020 față de 2019. La un an după pandemie, deja am înregistrat o creștere de 50%, la acest capitol. Semn că în perioada în care fugeau de virus, românii se mai cinsteau ca să uite de el, iar, după restricții, ca să sărbătorească izbăvirea de coronavirus.
Potrivit studiilor recente, primul loc la consumul de alcool este ocupat aproape în mod egal de două grupe de vârstă, 25-34 de ani și 50-64 de ani. Pe locul al treilea sunt tinerii de sub 24 de ani. Asta ne arată că tinerii au pus egal între cuvântul distracție și băutură iar asta nu-i de glumă.