Ia viteza in ceea ce priveste siguranta: cum sa alegi cele mai bune casti moto?

Author: Oana Iosif

Casca este unul dintre cele mai importante elemente de protectie cand mergi cu motocicleta, tocmai de aceea este esential sa o alegi cu mare atentie si precizie. Pe langa designul extrem de variat, este important, in primul rand, ca ea sa indeplineasca rolul fundamental pentru care este conceputa: sa te fereasca de socuri si de lovituri si, in ultima instanta, sa iti salveze chiar viata, in cazul unui accident nedorit.

Care sunt principalele tipuri de casti moto si in functie de ce criterii le alegi? Iata, mai jos, cateva dintre produsele existente in magazinul online Sport-Mag.ro!

Castile full face (integrale) – pentru protectie sporita

Sunt considerate cele mai sigure, deoarece ofera cel mai ridicat grad de protectie a capului, inclusiv a fetei si a barbiei.

Din oferta de casti moto integrale, poti alege W-TEC V128 GRAFIC care, pe langa designul atractiv, ofera numeroase facilitati care iti vor face calatoria sigura si confortabila. Pe langa structura exterioara realizata din materiale de calitate, dispune de o viziera acoperita cu un strat anti-zgarieturi, care iti protejeaza ochii.

Viziera practica interioara impotriva soarelui poate fi ajustata usor din interiorul castii. Ventilarea superioara cu inchidere iti asigura confort, indiferent de conditiile de vreme.

Dispune, de asemenea, de o captuseala interioara detasabila, care ofera un grad ridicat de confort si, in acelasi timp, este usor de curatat. Produsul are o greutate de 1 530 de grame si poate fi cumparat la pretul de 449 de lei, redus de la 589 de lei.

Castile open face – un sentiment sporit de libertate

Sunt preferate de multi motociclisti, chiar daca, atunci cand le folosesc, barbia ramane neprotejata. Dar, tocmai datorita acestui fapt, senzatia de libertate pe care ti-o ofera conducerea unei motociclete devine mai puternica. In plus, ofera o buna vizibilitate.

Din oferta de casti moto open face, poti alege W-TEC V535 US FLAG. Potrivita pentru scutere, choppere si motociclete de sosea, este prevazuta cu doua viziere, una intunecata, situata pe casca, si una transparenta, pentru o vizibilitate fara probleme.

Orificiul de aerisire din partea superioara a castii si captuseala extrem de confortabila ofera un nivel inalt de confort. Designul simplu si aerodinamic si inchiderea cu ajutorul cataramei quick-release sunt apreciate de toti utilizatorii. In plus, produsul indeplineste atat normele de protectie europene, cat si pe cele americane. Greutatea este de 1 270 de grame, iar pretul de 359 de lei.

Castile flip-up (modulare) – pentru confort maxim

Proiectate pentru conducere in pozitie verticala, sunt prevazute cu o balama suplimentara, care permite ca partea inferioara sa fie ridicata. Astfel, poti sa vorbesti, sa mananci sau sa bei o cafea, fara a mai fi nevoie sa o scoti de pe cap.

In cadrul ofertei de casti moto de acest tip, se remarca FLIP-UP W-TEC FS-907, potrivita in primul rand pentru motociclete de strada. Atat viziera, cat si intreaga parte frontala pot fi ridicate, iar partea frontala poate fi blocata in pozitia ridicata. Este dotata si cu un parasolar retractabil, care poate fi reglat cu usurinta din partea laterala.

Produsul are o greutate de 1 550 de grame si poate fi cumparat cu 599 de lei, pret redus de la 779 de lei. La cumparare, vei primi cadou inca o viziera colorata iridium. Viziteaza magazinul online Sport-Mag.ro pentru a studia oferta completa de casti moto!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.