Iahnie de fasole
Specific romanesc
Ingrediente
500g fasole uscata
2 cepe mari
2 linguri ulei
1 lingura pasta de tomate
1 frunza dafin
Sare
Mod de preparare
Alegeti fasolea cu bobul mare. Inainte de a o fierbe, tineti-o doua ore in apa calduta. Scurgeti-o si puneti-o intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget.
Puneti oala pe foc mic, sa fiarba incetul cu incetul. Cum da in clocot, trageti-o la o parte, scurgeti-o si puneti-o din nou la foc potrivit cu apa fierbinte, in cantitate egala cu cea varsata. Se lasa pe foc, pana ce fasolea este fiarta.
Separat, prajiti ceapa taiata marunt sau pestisori (dupa preferinta), amestecati cu fasolea fiarta si adaugati pasta de tomate, o frunza de dafin si sare.
Tineti sa dea cateva clocote impreuna. Nu trebuie sa scada prea tare.
Ingrediente
500g fasole uscata
2 cepe mari
2 linguri ulei
1 lingura pasta de tomate
1 frunza dafin
Sare
Mod de preparare
Alegeti fasolea cu bobul mare. Inainte de a o fierbe, tineti-o doua ore in apa calduta.
Scurgeti-o si puneti-o intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget.
Puneti oala pe foc mic, sa fiarba incetul cu incetul. Cum da in clocot, trageti-o la o parte, scurgeti-o si puneti-o din nou la foc potrivit cu apa fierbinte, in cantitate egala cu cea varsata.
Se lasa pe foc, pana ce fasolea este fiarta.
Separat, prajiti ceapa taiata marunt sau pestisori (dupa preferinta), amestecati cu fasolea fiarta si adaugati pasta de tomate, o frunza de dafin si sare.
Tineti sa dea cateva clocote impreuna. Nu trebuie sa scada prea tare.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii