„Iarna e firesc să ningă” Dan Negru, reacție neașteptată după ninsorile care au acoperit Capitala în ultimele zile. Ce spune prezentatorul TV despre „exagerările” de la meteo

Autor: Laura Macovei

Dan Negru, mesaj despre iarna târzie care a venit în București

Sursa: Facebook

Ninsorile care au acoperit în ultimele zile Capitala și zona de Sud-Est a României l-au făcut pe Dan Negru să își exprime părerea în mediul online. Iată ce a spus prezentatorul TV.

Dan Negru este uluit de ceea ce se petrece în media. Conform acestuia, toate aceste exagerări cu privire la „urgia albă” nu își au rostul ca „breaking news”, ci ar trebui tratate ca o normalitate, deoarece iarna este în plin sezon.

Citește și: Dan Negru, despre adevărata semnificație a zilei de 14 februarie: „Vreau să vă arăt locul ăsta”

Dan Negru consideră ninsorile din ultima perioadă un firesc

Recent, Dan Negru a ridicat o întrebare: de ce exagerările meteorologice au ajuns să domine știrile? 

Această tendință de a transforma orice fenomen meteorologic firesc într-o situație de criză reflectă o problemă mai amplă: frica a devenit o constantă în viața noastră, alimentată în mod repetat de media. Dacă în trecut manualele școlare ne învățau că România are o climă temperat-continentală, cu ierni în care ninge și veri călduroase, astăzi pare că am uitat acest lucru, alarmându-ne la fiecare schimbare de temperatură.

România a cunoscut ierni grele de-a lungul istoriei, cum a fost cea din 1954, când troienele au ajuns la 5 metri. Aceasta a fost, într-adevăr, o situație excepțională, care merita o atenție sporită. Însă, potrivit lui Dan Negru, în zilele noastre, o simplă ninsoare de iarnă este tratată ca un eveniment ieșit din comun, cu titluri alarmiste precum „urgia albă” sau „dezastrul ninsorii”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Pensiile întârzie în luna martie 2025! Care să fie motivul?

„N-a fost bine când n-a nins. Acu’ nu e bine că ninge. Dar ce folos or avea exagerările până și la meteo? La ce bun ca primă știre din orice jurnal să fie breaking news că ninge iarna. La ce bun să anunți cu ton îngrijorat că e „urgia albă în capitală”?

Exagerările au dus la dispariția încrederii în orice. Frica a ajuns firescul vieții!

Noi toți am învățat din manualele școlare de geografie că în România IARNA NINGE și că „România are o climă temperat continentală

cu patru anotimpuri, primăvară, vară, toamnă și iarnă. Temperaturile maxime medii anuale oscilează între 22 grade Celsius și 24 grade Celsius în timpul verii, respectiv între -3 grade și -5 grade în timpul iernii. Temperaturile extreme înregistrate în România au fost de -38.5 grade Celsius, șa Bod, județul Brașov, pe 25 ianuarie 1942 și de +44.5 grade la Ion Sion, Brăila, pe 10 august 1951.  (Manualele școlare de geografie clasele V-VII)

Sigur că iarna din 1954 cu troiene de 5 metri merită breaking news, dar altfel la ce bun exagerările până și la meteo?

Nimic nu-ți fură mintea și sufletul așa cum o face frica! Iarna e firesc să ningă dar firescul vieții a ajuns FRICA!” a transmis prezentatorul pe rețelele sociale.