IARNA in luna octombrie! Zapada a venit pe nepusa masa peste Romania

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:26

Sa nu credeti ca aceste imagini, cu oameni inzapeziti si care dau la o parte nametii cu lopata, sunt din decembrie, anul trecut! In niciun caz! Si nici nu au zburat foile din calendar, cate doua, intr-o singura noapte.

Pe nepusa masa, 9 judete au intrat sub cod galben de ninsori, iar in Harghita, Covasna, Brasov, Vrancea si Suceava poti sa juri ca inca e iarna in toata regula. Dar cum sa ne mai miram ca prima zapada din acest sezon a luat din nou autoritatile pe nepregatite, daca nici macar meteorologii n-au anuntat ca azi va ninge atat de abundent?

Pe principiul, unde dai si unde crapa, in loc de codul portocaliu de ploi, pentru care se mobilizase intreg sud-estul tarii, ca pentru inundatii catastrofale, ne-am ales cu un cod galben de ninsori.

Ce a urmat a fost un haos de nedescris, tradus in zeci de masini care au patinat pana au iesit in decor, microbuze inzapezite si drumuri nationale inchise temporar.

Cel mai rau a fost in Brasov, unde a nins in doua ore cat intr-o zi intreaga. Evident, aproape toti soferii au fost prinsi pe picior gresit. Masinile s-au dus sanie pe drumurile acoperite de un strat gros de omat, astfel ca la impinsul lor au luat parte si politistii.
Ca sa limiteze ambuteiajele, autoturismele fara cauciucuri de iarna nu au mai avut voie sa intre in Brasov.

Nici pe trotuare n-a fost mai bine. Zapada le ajungea oamenilor pana la glezne. Si tot zapada pare sa fi fost de vina si in cazul acestui copac prabusit.

Pentru ca nu aveau cum sa mearga mai departe, multi dintre soferi si-au abandonat masinile si au pornit pe jos.
Acest barbat, a carui masina s-a rasturnat pe-un camp, tocmai ce s-a intors din Anglia. Habar n-avea ce-l asteapta aici, asa ca iarna l-a prins in tricou.

Desi obisnuiti cu iarna timpurie si cu temperaturile scazute, locuitorii din Harghita spun ca nu se asteptau ca iarna sa vina de pe acum.

Oficial, spun specialistii, azi a fost inregistrata cea mai rece zi din octombrie, din 1929, incoace, adica din istoria masuratorilor facute in Romania.
Iar de maine va fi si mai rau, pentru ca nu mult va lipsi sa trecem la temperaturi la limita inghetului! Asadar, daca inca nu v-ati facut rocada hainelor in dulap, grabiti-va. Paltoanele, caciulile si manusile nu trebuie sa va lipseasca.

Iarna in toata regula si la Balea Lac, unde au si ajuns cinci masini incarcate cu lemne. Cei mai fericiti sunt hotelierii, care-si freaca mainile de bucurie la gandul ca zapada le va umple cabanele cu turisti.


Oficial, traficul pe Transfagrasan se va inchide la 1 noiembrie, insa, daca va continua sa ninga abundent, ar putea fi inchis mult mai devreme.
##VIDEO81101##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.