Iarna s-a intors in forta: in Maramures ninge de parca ar veni Craciunul!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 01:35

Mai grav este ca zeci de soferi au ramas blocati, noaptea trecuta, in Pasul Gutai, din cauza zapezii.

Zeci de soferi au ramas blocati, noaptea trecuta, in Pasul Gutai. Zapada a acoperit soseaua ca in miez de iarna, iar masinile nu au mai putut inainta.

Soferii au ramas uimiti cand au vazut ca, in ciuda faptului ca aveau inca masinile echipate de iarna, nu au putut sa mai urce. Stratul de zapada  masura 20 de centimetri.

In ajutorul soferilor blocati in infernul alb au sarit mai multe echipaje de politie si de la inspectoratul de urgenta.

Cu totii au impins masinile care patinau. Pentru ca niciun sofer sa nu ramana blocat in Pasul Gutai, politistii au inchis traficul prin aceasta zona pana cand se va putea circula in conditii normale. Drumul nu a putut fi deszapezit deoarece contractul cu firma care se ocupa de acest tronson de drum a expirat la 1 aprilie.

Ninsoarea nu a incetat sa cada nici in aceasta dimineata.

La Baia Sprie, decorul s-a schimbat, dintr-o data, intr-unul de iarna. Zgribuliti, localnicii au fost surprinsi de zapada care s-a asternut in oras. Potrivit meteorologilor, vremea, in zona respectiva, isi va reveni abia saptamana viitoare cand ninsorile vor inceta.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Iarna s-a instalat si in Muntii Bucegi. A nins iar vantul a suflat cu putere.

Pe Varful Omu s-au inregistrat minus 15 grade, iar zapada viscolita a format cornise de doi metri inaltime. Asa ca, salvamontistii au inchis traseele publice care fac legatura intre statiuni si crestele muntilor.

Daca pe munte a nins serios, prin statiuni, fulgii de nea nu prea si-au facut simtita prezenta decat rar, insa, temperaturile au scazut pana la 5 grade Celsius. Frig va fi si in urmatoarele zile, iar duminica si luni sunt asteptate din nou ninsori in masivul Bucegi.