Ceapa cruda poate fi utilizata si ca expectorant, iar siropul de ceapa este un remediu excelent impotriva tusei.
In plus, flavonoidele si compusii din ceapa sunt benefici pentru inima, scad colesterolul, regleaza nivelul de zahar in sange si amelioreaza artrita. In general, ceapa este un bun antioxidant.
Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile ei. Infuzia din coji de ceapa are, printre altele, puternice proprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice.
1. Iritatia ochilor- Ceaiul din coji de ceapa scade iritatia ochilor si mentine acui¬tatea vizuala – o veste buna pentru cei ce au un servi¬ciu legat de incordarea sau de suprasolicitarea ve¬derii.
2. Hipertensiune- Nu este nevoie sa fierbeti cojile de ceapa in apa, ci doar sa turnati apa fiarta peste acestea, rezultand astfel un ceai.
3. Ateroscleroza- Se pun 2 linguri de coji de ceapa la 200 ml alcool, se lasa la macerat timp de 7 zile, se strecoara si se pastreaza in sticluta de culoare inchisa intr-un loc racoros. Se ia cate 15-20 picturi pe zi si o lingurita de ulei de floarea-soarelui. Cele 20 picaturi se iau cu jumatete de ora inainte de masa si de 3 ori pe zi. Tratamentul se face timp de o saptamana, apoi va urma o pauza de o saptamana si se repeta. Citeste continuarea pe kfetele.ro!
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta