Iata aplicatiile care te fac mai destept! Le poti descarca gratis

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 22 aug 2021, 05:05

Sunt ingenioase si sunt acum la dispozitia ta.

Internetul este plin de selfie-uri retusate in moduri absurde, de postari rautacioase pe retelele de socializare sau de jocuri lipsite de substanta pe care le alegi doar asa, pentru a-ti trece mai usor vremea. Exista, insa, si moduri mult mai istete pentru a-ti umple timpul liber cu ajutorul smartphone-ului. Cum sunt aplicatiile urmatoare.

  • Peak

( iOS, Android)

Atunci cand ideile specialistilor in neurostiinta fuzioneaza cu cele ale expertilor in jocuri, ies lucruri marete. Este cazul aplicatiei Peak, conceputa pentru a te ajuta sa-ti imbunatatesti abilitatile cognitive- memoria, capacitatea de concentrare si creativitatea- printr-o serie de jocuri interesante si provocari interactive.

  • TED

( iOS, Android)

TED (Tehnologie, Educatie si Design) este o aplicatie ce iti permite sa accesezi o librarie captivanta de video-uri menite sa te inspire, sa te uimeasca si sa iti arate o alta latura a lumii in care traim. Aplicatia iti da posibiliattea sa iti salvezi clipurile preferate, pentru a le revedea oricand, offline.

  • Khan Academy

( iOS, Android, Windows)

Imagineaza-ti cum ar fi sa poti avea acces la diverse informatii din cele mai importante institutii de invatamant ale lumii. Khan Academy iti pune la dispozitie peste 10.000 de clipuri video care iti explica tot ce vrei dintr-o sumedenie de domenii (de la istorie, la stiinta, economie, finante, arta, literatura etc.)

  • Longform

( iOS)

Longform este pentru cei carora le place sa fie bine informati mereu. Este un fel de feed RSS care iti ofera o selectie de articole, materiale jurnalistice si publicatii de cea mai buna calitate.

  • Duolingo

( iOS, Android, Windows)

Cotata drept cea mai buna aplicatie a anului de cei de la Apple, Duolingo inglobeaza intregul proces complex de studiere a unei limbi straine intr-un curs interactiv si bine structurat de engleza, germana, rusa, spaniola sau orice alta limba esti dispus sa inveti.

  • Today in History

( iOS)

Da, ai ghicit.

Este vorba de istorie. Si de cum sa treci mai usor prin filele ei. Cu ajutorul acestei aplicatii, poti avea acces la destinele diverselor personalitati ale lumii si la o multitudine de evenimente din trecut care nu trebuie uitate. Totul intr-o maniera prietenoasa.

  • HowStuffWorks

( iOS, Android, Windows)

Raspunsurile tuturor intrebarilor pe care ti le-ai pus vreodata, despre (aproape) orice, iti stau acum la dispozitie prin intermediul unei aplicatii de-a dreptul geniale.

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.