Pandemia a adus odată cu ea și câteva lucruri pozitive, cum ar fi lucratul de acasă, care a ușurat viețile a milioane de persoane. Deși înainte unele firme ofereau angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, pentru majoritatea a fost un concept nou, însă tranziția a fost destul de lină, deoarece oamenii s-au adaptat ușor.
În prezent, multe companii încă au păstrat această practică, fie full, fie hibrid, ceea ce le face viața mai ușoară multora. Cu toate acestea, munca de acasă a creat și niște obiceiuri mai puțin sănătoase de care trebuie să fii conștient/ă pentru a nu avea de suferit pe termen lung. Mai jos vei putea vedea ce impact a avut acest lucru asupra oamenilor și ce obiceiuri au deprins în urma acestui fenomen unde, cu siguranță, te vei regăsi și tu. Citește-l până la final pentru a afla mai multe detalii interesante!
Iată ce efecte a avut munca de acasă asupra oamenilor
1. Socializare redusă
În primul rând, în momentul în care s-a creat acest trend, absolut necesar la vremea respectivă, oamenii au început automat să comunice tot mai puțin unul cu celălalt, uitând sentimentul de a socializa față în față și răcindu-se unul de altul. Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat în momentul în care toate restricțiile au fost anulate și oamenii au putut ieși din nou în lume, lucru ce le producea anxietate multora dintre ei. Cea mai mare parte a declarat că nu întâmpină dificultăți în a comunica eficient cu alți oameni față în față și le-a fost destul de greu să se acomodeze din nou cu acest lucru, care nu mai reprezenta o normalitate pentru mulți.
2. Sedentarism
De asemenea, munca de acasă a implicat și o creștere în masă a sedentarismului în cadrul oamenilor de pe tot globul. Singurul moment în care cele mai multe dintre persoanele care lucrează de acasă părăsesc locuința este pentru cumpărături, o dată sau de două pe săptămână, în cazurile fericite în care gătesc și nu consumă doar mâncare comandată, în cea mai mare parte. Acest fenomen poate afecta sănătatea în mod negativ, provocând diverse boli și generând extrem de multe kilograme în plus, așadar, ai grijă să nu cazi în această capcană!
3. Fumat excesiv
Nu în ultimul rând, lucratul de acasă le-a oferit oamenilor ocazia de a consuma și mai multe țigări decât înainte, deoarece nu mai erau nevoiți să-și ia pauză, să coboare multe etaje și să fie judecați din priviri de șefii lor. Cei mai mulți s-au îndreptat către țigările electronice, fiind mai ușor de fumat în casă, dar la fel de nocive pentru organismul uman.
În concluzie, lucratul de acasă poate fi pe cât de benefic, datorită timpului economisit și a mediului de lucru mai relaxant, pe atât de nociv, dacă ești o persoană mai comodă de fel. Dacă ai ocazia de a munci de acasă, fructifică, pe cât posibil, acest lucru fără să-l lași să aibă un impact negativ asupra ta!