Iată ce pensii ce vor fi tăiate cu 20-25%. Legea va fi adoptată la sfârșitul acestei luni

Autor: Bianca Vidoi

Iată ce pensii ce vor fi tăiate cu 20-25%

Sursa: Pexels.com

În timp ce unele pensii cresc există și o categorie de pensionari ce vor primi o sumă mai mică cu 20-25% în fiecare lună.

Pensionarii ce primesc o pensie specială vor primi mai puțini bani începând cu luna octombrie a acestui an, printr-o supraimpozitare cu 20% pe partea plătită de la bugetul de stat.  

Citește și: Majorare importantă a pensiilor. Pensionarii pot primi 1.000 de lei în plus

Iată ce pensii ce vor fi tăiate cu 20-25%

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, consideră că până la sfârșitul acestei luni va fi pusă în aplicare noua lege cu privire la pensiile speciale, astfel încât acestea să aibă toate schimbările cerute de Curtea Constituțională. Această nouă lege va viza toate categoriile de pensionari ce primesc pensii speciale, iar în unele cazuri, pensiile speciale au fost tăiate, la fel ca în cazul parlamentarilor sau al magistraților.

Aceste pensii speciale vor fi impozitate pentru că nu pot fi eliminate, iar procentul pe care statul îl va primi va fi de aproximativ 20-15%, în funcție de planul maxim ce va fi stabilit. “Trebuiesc impozitate şi dacă nu le putem elimina, cum mi-aş dori, şi eventual să stabilim un principiu şi nişte gradaţii foarte clare pentru fiecare categorie în parte, măcar să le impozităm, să le diminuăm, pentru că pensii de tipul celor pe care le-am văzut în spaţiul public de 30, 40, de 70.000

de lei pensie specială în România, e mai mult decât nesimţită. Poţi să ai pensie cât ai contribuit, în privat, de exemplu. Dar dacă tu ai pensie specială pentru că ai fost nişte şmecherii şi ai cumulat cea de şef de penitenciar, cu şef de tribunal şi ai 70 şi ceva de mii de lei pensie, e mai mult decât nesimţit. Şi trebuie să avem o sumă maximă peste care nu se poate trece”, a transmis Alfred Simonis, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Indemnizaţia de creştere a copilului va fi majorată cu 50%. Iată categoriile vizate

Nu se renunță la reforma pensiilor speciale

Cererea 3 de plată din PNRR trebuie realizată până la data de 15 octombrie, iar acest lucru include și găsirea unei soluții a reformei cu privire la pensiile speciale. În cazul în care această cerere nu va fi soluționată până în luna octombrie, pierderea este estimată la 1,4 miliarde de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, le cere magistraților să arate unitate pentru națiune, în loc să atace legea la Curtea Constituțională.

„Angajamentul pe care ni l-am luat în guvern(...) sunt ca toate jaloanele şi ţintele aferente Cererii de plată 3 să fie gata la 15 octombrie. Majoritatea lor în 30 septembrie. Ceea ce preocupă pe toată lumea, să vedeam această lege a pensiilor de serviciu odată aprobată şi promulgată de preşedintele României.

Ne-a întârziat foarte mult”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, potrivit digi24.ro

Citește și: Anunț important pentru români! Marcel Boloș a transmis cu cât vor crește pensiile