Iata ce se intampla cu femeile care nu mananca suficient peste, lapte sau branza in timpul sarcinii

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 08:13

Femeile care nu consuma in timpul sarcinii mancaruri bogate in iod, cum ar fi pestele, laptele sau branza, pot da nastere unor bebelusi al caror IQ nu se va dezvolta foarte mult.

Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori din Marea Britanie, in urma unui studiu.

Iodul este necesar in producerea unor hormoni de catre tiroida, hormoni care sunt esentiali in dezvoltarea  creierului si al sistemului nervos al bebelusilor.

Studiul, realizat pe 1026 de femei, a demonstrat faptul ca o alimentatie saraca in iod in timpul sarcinii este strans legata de o capacitate de dezvoltare intelectuala mai redusa a celor mici.



Specialistii spun ca, pentru prevenirea nasterilor premature, a anomaliilor congenitale si cretinismului, femeile insarcinate trebuie să consume zilnic 200 de micrograme de iod, echivalentul a patru lingurite de sare iodata.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.