Iata cinci fructe care combat gastrita! Adauga-le si tu in dieta zilnica daca te supara stomacul!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 06:43

Abuzurile alimentare, nerespectarea orelor de masa, "flamanzirea" prelungita, timp in care stomacul "roade in gol" sunt factori care cresc aciditatea si favorizeaza aparitia gastritei.

Primele semne ale gastritei sunt: senzatia de arsura si apasare in capul pieptului, greata, voma, balonare, indigestii frecvente. Diagnosticul clar se poate stabili in urma unui examen radiologic cu bariu sau in printr-o endoscopie, ce permite medicului sa exploreze interiorul esofagului, stomacului si a primei parti a intestinului subtire (duodenul).

Alimentatia joaca un rol important in tratarea gastritei. "Respectati cele trei ore de mese plus doua gustari, mestecati bine alimentele, nu va asezati la masa cand aveti nervi, nu mancati cu mai putin de trei ore inainte de culcare si nu faceti sport imediat dupa masa.

Evitati alimentele care irita stomacul si cresc aciditatea: grasimi, prajeli, carne in cantitati mari, alimentele de tip fast-food, dulciurile, sarea in exces, alimentele prea fierbinti sau prea reci si condimentate, ceapa si usturoiul, bauturile carbogazoase", recomanda medicul nutritionist Corina Zugravu.

In plus, puteti apela la ajutorul urmatoarelor fructe:

1. Perele -Datorita vitaminelor  B1, B2, B3, A, si C, si fibrelor pe care le contin sunt printre cele mai recomandate in caz de gastrita.
Perele regleaza sistemul nervos si tractul digestiv.

2. Papaya- Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?