Înghețata este un desert apreciat de foarte multe persoane, iar mulți oameni o preferă pe cea gătită în propria bucătărie. Această variantă este preferată deoarece are în compoziția ei ingrediente naturale, fără alte substanțe adăugate.
Citește și: Vară 2023: Trei rețete de limonadă care te ajută să treci mai ușor peste caniculă. Cine a inventat limonada?
Rețetă delicioasă de înghețată de casă pentru zilele călduroase de vară
Gospodinele aleg adesea ca în perioada caniculară a anului să încerce să gătească mai multe preparate ușoare și răcoroase, iar înghețata de casă este una dintre cele mai apreciate de acestea, fiind un desert ușor de realizat, gustos și răcoritor. Înghețata de casă poate să fie preparată în nenumărate arome, de la cele mai uzuale, precum vanilie și ciocolată, până la cele mai interesante precum înghețata cu mentă sau banane.
Pentru a realiza un desert delicios în aproximativ 60 de minute, gospodinele vor avea nevoie de 350 g de căpșuni, 250 ml de smântână, 250 ml de lapte, 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr tos și esență de vanilie. Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe această rețetă delicioasă de înghețată de casă cu căpșune este să mixăm foarte bine gălbenușurile, după care adăugăm zahărul, urmând să adăugând încet laptele călduț.
După ce compoziția este foarte bine amestecată putem să punem amestecul într-o cratiță pe care o așezăm la fiert până când se îngroașă. Următoarele ingrediente pe care trebuie să le amestecăm sunt smântâna, iar într-un bol separat se amestecă foarte bine căpșunile spălate anterior. Când compoziția ce are la bază gălbenușuri este mai groasă, o vom adăuga alături de smântâna amestecată și piureul de căpșuni.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Pentru a termina această rețetă este necesar să alegem paharele potrivite pentru a turna amestecul, astfel încât să le punem în congelator timp de minim o oră.
Alimente pe care să le consumăm vara
Vara este momentul ideal pentru a profita din plin de toate fructele și legumele pe care agricultorii le au în grădină, iar porumbul este o legumă foarte benefică pentru organismul nostru. Porumbul are în compoziția sa doi antioxidanți, mai exact luteina și zeaxantina, ce ajută la formarea pigmenților maculari care filtrează o parte din razele dăunătoare al soarelui, astfel ne protejează ochii.
Roșiile sunt preferate de români datorită gustului răcoros pe care îl au, însă acestea ne pot proteja de arsurile solare.
Roșiile au în componența lor mult licopen, un carotenoid care da culoare roșiilor. Este cunoscut că pepenele este un fruct foarte consumat în această perioadă a anului deoarece acesta ajută să îți răcorești corpul, însă și pentru că are în compoziția sa foarte multă apă, astfel încât putem să rămânem hidratați chiar dacă nu ne dorim să bem apă.Citește și: Rețetă delicioasă de gem de prune la cuptor
Sursa: bzi.ro