De aceea, va propunem o reteta speciala pentru desert, care va face toti invitatii sa va laude talentele culinare.
Charlotte cu mascarpone, vanilie si ciocolata
Dificultate: medie
Portii: 6
Timp de preparare: 0 min
Timp de gatire: 15 min
Ingrediente
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
250g
4 galbenusuri de ou
2 albusuri de ou
1 baton de vanilie
50g zahar pudra
30g ciocolata neagra
18 – 20 piscoturi de sampanie
Mod de preparare:
- Amestecati galbenusuile de ou impreuna cu zaharul pana devin spumoase.
- Adaugati semintele extrase din batounl de vanilie si se amesteca.
- Adaugati si mascarpone in compozitie si amestecati in continuare.
- Bateti albusurile de ou pana se intaresc.
- Incorporati albusul de ou in crema de galbenus. Amescetacti pana se omogenizeaza.
- Intr-o tava rotunda cu fund detasabil asezati piscoturile incepand cu baza, pe care sa o acoperiti cu un strat de piscouri urmat de peretii tavii.
- Turnati usor crema de mascarpone cu oua in forma creata de piscoturile de sampanie si lasati preparatul la frigoder timp de 4 ore.
- Dupa ce scoateti desertul de la frigider, indepartati tava rotunda cu fund detasabil si presarati ciocolata neagra deasupra.
- Pentru decor puteti sa legati piscoturile cu o panglica.
Va invitam pe www.fromageria.ro pentru a descoperi mai multe retete si de intra in calatoria initiatica intr-o lume a bunei traditii, care aduce laolalta zarva pietelor italiene si delicatetea elaborata a celor frantuzesti, intr-o aventura urbana, capabila sa bucure toate simturile.