Iata la ce te expui daca iti faci pedichiura cu pesti!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:16

Noua moda de a-ti face pedichiura cu pestisorii care iti curate degetele de la picioare de bancteriile moarte s-a dovedit a fi foarte periculoasa. Agentia de protectie a Sanatatii din Marea Britanie a dezvaluit care sunt riscrile la care te expui daca optezi pentru acest stil de pedichiura.

Astfel, persoanele bolnave de diabet, de psoriazis sau cu un sistem imunitar scazut nu ar trebui sa urmeze acest « rasfat ».
Te poti alege cu infectii sau bacterii transmise de acesti pestisori, numiti garra rufa prin intermediul apei ramase de la clientul precedent.

Infectii ale sangelui pot fi luate cu usurinta, cum ar fi hepatita sau HIV daca unii clienti deja infestati sangereaza si apa nu este iarasi schimbata.
Un studiu arata totusi, ca riscul este extrem de scazut, insa nu trebuie neglijat.

Daca procedurile igienice sunt urmate cu strictete, riscul infectiilor sunt destul de scazute. In unele orase din Canada si SUA pedichiura cu pesti a fost deja interzisa. O sterilizare conventionala nu poate avea loc pentru ca ar rani pestii. Singura solutie este schimbarea apei dupa fiecare client.


 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.