Iata reteta pentru cel mai bun salam de casa pe trebuie sa-l prepari de sarbatori

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 14:58

Aceasta este o reteta extraordinara de salam de casa, care merita preparata de sarbatorile de iarna.

La acest salam de calitate, repet cu gust deosebit, este nevoie de prad, preparat cu o zi inainte. Apoi 4 kg de carne de porc, curatata de grasimi si pielite, se taie fasii sau cubulete de 40-50 g.

 

Se presara carnea cu un amestec de sare si silitra: 20 g sare si 1 g silitra la fiecare kg de carne. Se amesteca bine carnea cu sare pana suntem siguri ca amestecul a ajuns pe fiecare bucatica de carne.

 

Dupa aceea, carnea se aseaza foarte indesat intr-un vas de lemn, in asa fel incat sa nu ramana goluri si suprafata sa aiba cat mai putin contact cu aerul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Se lasa asa 3 zile, intr-o incapere de 8-10 grade C.

 

Citeste mai multe pe kfetele.ro!