IDEEA de milioane a unui maramuresean! Cum reuseste sa incalzeasca o sera cu ajutorul cutiilor de bere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 aug 2021, 16:00

Ati mai auzit una ca asta? Ei bine, un maramuresean a reusit sa faca o sera care functioneaza...singura!

 Asadar, se poate. Barbatul doar pune semintele in pamant, iar dupa cateva luni culege roadele. In tot acest timp nici macar nu trebuie sa se osteneasca sa ude plantele. Cum e posibil asa ceva, aflam chiar de la el.

Pe scurt, sera produce singura caldura si curent, iar plantele primesc apa in permanenta. Dupa ani de zile de munca, pe domnul Iosif atza l-a tras spre casa si s-a apucat de construirea unei sere, cum multe nu-s in tara noastra.
N-a vrut sa investeasca multi bani, dar cum sa produci caldura fara mare cheltuiala? Raspunsul l-a gasit chiar in frigider. 

Si, uite-asa, dupa saptamani intregi de pus mintea la constributie, barbatul a reusit sa-si faca primul panou solar. Iar economia a fost pe masura: a investit doar 200 de lei, in vreme ce, in comert, pretul unui astfel de panou ajunge si la 500 de lei. Unde mai pui ca, la final de zi, s-a ales si cu o bere rece. 


In sera, parca ar fi primavara. Datorita ingenuosului sistem, plantele sunt rasfatate cu o temperatura potrivita, asemeni celei primite de la soare, si se dezvolta perfect. Mergem mai departe ca sa va aratam cum salata si ridichile pot fi udate zilnic, fara ca nea` Iosif sa se ridice de pe canapea. Va dam un pont: bazinul cu pesti.


In acest fel, obtinem un beneficiu dublu: legumele sunt irigate si primesc substante nutritive necesare dezvoltarii lor.
Este un adevarat ecosistem: pestii furnizeaza nutrientii necesari plantelor si apa, care, odata intoarsa filtrata de la plante, le ofera inotatoarelor un habitat curat. 

Cand au auzit ce vrea sa faca nea` Iosif, vecinii nu i-au dat nicio sansa, insa acum se uita lung la sera barbatului. Abia astepta sa guste si ei din legumele eco.

Pentru constructia serei barbatul sustine ca nu a chetuit mai mult de 1.000
de lei, insa profitul obtinut din vanzarea legumelor va fi mult mai mare, spera el.