Idei de amenajare pentru grădina ta exterioară

Author: Diana Tilă

Este păcat să dispui de un spațiu, și să nu îl amenajezi așa cum îți place ție. Ce este mai plăcut și mai relaxant decât a petrece timpul în el? În general, casele vin împreună cu o bucată generoasă de pământ în jurul ei, acum depinde de spațiu și de cât timp dorești să investești, însă cu puțină dedicare poți face din grădina ta exterioară un adevărat loc de vis  unde îți vei dori să petreci cât mai mult timp alături de familie și prieteni.

Așadar, pentru a putea vedea câteva idei de amenajare ale grădinii tale, citește acest articol până la final!

Iată 3 idei pe care le poți implementa în grădina exterioară pentru a o face mai frumoasă

1. Foișor

Acesta va trebui să fie tratat ca pe un spațiu central de unde vei putea avea acces la toată curtea. Poziționarea acestuia este partea cea mai complicată, putând să-l faci deschis, în acest fel fiind bine să-l plasezi central sau poți desemna câteva puncte de acces în interiorul său ca să il poți pune într-un colț. Totodată, pe interior poți proiecta o bucătărie de vară cu un grătar, unde îți vei putea crea cele mai frumoase amintiri alături de cei dragi. O altă opțiune pentru interiorul acestuia este reprezentată de mese. O masă mare unde ar putea încăpea lejer toţi prietenii tăi este o altă metodă prin care poți proiecta foișorul.

2. Plante

Fie că este vorba de legume și fructe sau doar de plante decorative care să contribuie la estetica locului, tot va trebui să iei în considerare pesticidele, pentru a-ți apăra plantele împotriva oricărui inamic. Nimeni nu-și dorește o grădină neîngrijită în care legumele sunt acaparate de buruienile din jur. Nu dă tocmai bine. Plus că aceste plante parazite atacă și copacii decorativi, deci nu prea ai șanse cu ele. Așadar, dacă ești în căutare de pesticide sau de alte unelte de grădinărit, vizitează Hectarul.ro.

Când vine vorba de ce ar trebui să plantezi, ai putea merge pe ruta florilor, precum trandafirii de diverse culori sau ai putea alege copaci decorativi, precum tuia sau arţarul japonez, acestea fiind câteva dintre cele mai populare variante. În domeniul plantelor este destul de greu să dai greș, deoarece arată foarte bine în combinație cu orice tip de design ales pentru exteriorul casei sau chiar şi cu alte plante de prin curte.

3. Lumini

Chiar dacă îți vor mări factura electrică, în final merită, pentru că reușesc să reproducă o atmosferă specifică basmelor. Ai posibilitatea de a merge de la lumină caldă la lumină rece sau chiar modul în care arată, le poți achiziționa sub formă de beculețe pe sfoară sau lampe LED pe care le înfigi în pământ. Există multe posibilități în această zonă, deci ai de unde alege.

În concluzie, amenajarea curții exterioare nu trebuie tratată superficial deoarece în sezonul cald, acolo se va petrece cel mai mult timp. Plus că, atâta timp cât s-a depus efort și pasiune în design-ul acelui spațiu, sigur nu are cum să arate urât. Într-o grădină se cultivă plante, se stă de vorbă cu prietenii și se creează amintiri care să țină pentru o viață!

 

Sursa foto: Flickr.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.