Identitatea digitală și recunoașterea digitală, noul mod de identificare al românilor! Anunțul a fost făcut de Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 07 iun 2023, 04:00

Identitatea digitală și recunoașterea digitală în România

Sursa: Facebook Sebastian Burduja

Identitatea digitală și un nou mod de identificare a cetățenilor prin recunoașterea digitală ar putea fi implementate de anul viitor, a anunțat ministrul Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Identitatea digitală și un nou mod de identificare a cetățenilor prin recunoașterea digitală vor fi implementate anul viitor, a anunțat recent Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Identitate digitală, tehnologie de ultimă generație 

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat că până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, va fi realizată o identitate digitală şi un nou mod prin care cetăţenii vor fi identificaţi prin recunoaştere digitală.

Citeste si: Ce elevi ar putea primi 10.000 de lei. Două proiecte în acest sens au fost propuse

"Sunt şi lucruri pozitive când vine vorba de România zilelor noastre. Dacă ne uităm la economia digitală şi la indexul DESI (digital economy and society index n.r.), aşa cum am spus suntem ultimii, dar suntem pe locul 4 în Europa când vine vorba de numărul absolvenţilor de IT.

Suntem pe poziţia a treia când vine vorba de numărul specialiştilor IT care sunt femei. Şi cred că aceste este un lucru bun.

Şi în acelaşi timp vreau să vă spun şi partea negativă. Deşi suntem pe poziţia a 4-a când vine vorba de absolvenţi IT, suntem ultimii în Europa când vine vorba de specialişti IT. Adică mulţi din experţii noştri odată ce termină facultatea pleacă în căutarea unor oportunităţi mai bune în străinătate.

Şi asta trebuie să schimbăm pentru că aşa cum s-a spus deja: dacă nu ai oamenii care să realizeze aceste procese, care să le îndeplinească, atunci nu ai cum să obţii un progres. Ei bine, ce facem în acest sens? Pornim de la primul pas care este esenţial şi anume identitatea digitală. Trebuie să ai o identitate digitală pentru fiecare cetăţean pentru a oferi servicii publice digitale.

Pentru că altfel statul nu poate să garanteze că eu sunt într-adevăr persoana care solicită un anumit serviciu.

Aşa că până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală şi un nou mod prin care să-i identificăm pe cetăţeni prin recunoaştere digitală", a declarat Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja citat de euronews.ro.  

Citeste si: Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi începând cu anul școlar 2022-2023! Noi schimbări în Educație au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce este identitatea digitală 

care să-i identificăm pe cetăţeni prin recunoaştere digitală", a spus Sebastian Burduja.

Identitatea digitală  este ansamblul resurselor digitale asociate în mod unic cu o persoană fizică care o identifică, reprezentându-și voința, în timpul activităților sale digitale. Identitatea digitală este de obicei prezentat pentru a avea acces la un calculator sistem sau sistem informatic sau de a semna documente digitale. Într-un sens mai larg, este constituit din setul de informații prezente online și referitoare la un subiect.

Reprezentarea identității digitale trebuie să fie cu atât mai completă cu cât tranzacția în care este implicată este mai complexă. De fapt, gradul de fiabilitate și cantitatea de informații solicitate pot varia semnificativ în funcție de tipul tranzacției . În același timp, aspectele informaționale privind confidențialitatea care nu aparțin tipului de tranzacție din ACT trebuie protejate.

O identitate digitală este împărțită în două părți:

- cine este (identitate)

- acreditările pe care le are toată lumea (atributele acelei identități).

Acreditările pot fi numerice și calitative foarte variate și pot avea utilizări diferite. Identitatea digitală completă este destul de complexă și are implicații juridice și tehnice. Cu toate acestea, cea mai simplă identitate digitală constă dintr-un ID (sau un nume de utilizator ) și un cuvânt secret de identificare (sau o parolă ). În acest caz, numele de utilizator este identitatea, în timp ce parola se numește acreditarea de autentificare . Dar identitatea digitală poate fi la fel de complexă ca o identitate umană reală. 

Sursa: koaha.org