Profitam de legumele si fructele de sezon cu un singur scop: acela de a ne racori. Unde e locul cel mai bun sa faci astfel de cumparaturi? Legumele proaspete de la piata sau de la producator. Daca stim sau vedem undeva o batrana care vinde pe marginea drumului, ne uitam foarte atent. Daca ni se par proaspete, acestea sunt cele mai bune. Cumparati in cantitati mici.
In primul rand, avem nevoie de un pepene.
Pentru a doua reteta, lucrurile se complica. Vrem ceva racoritor si consistent. Uite-asa aducem in discutie tonul. Va dam si un pont important: asezati compozitia intr-un borcan.
Adaugati un strat de ceapa taiata, pe care o faramitam intre degete pentru a-si elibera din suc. Stratul urmator: tonul. O conserva intreaga, de marime medie. Borcanul nostru primeste un nou strat din porumb.
Boabele oparite de pe un stiulete sunt suficiente si mai bune decat o conserva clasica. Supriza vine la final. Deasupra poposesc si cateva prune pregatite, in prealabil, pe gratar. Inca un strat de salata, cateva boabe de mustar si la final, coaja de lime razuita atent.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
##VIDEO141446##
Obisnuiti
sa pastrati rosiile in frigider? Nu o mai faceti. Isi pierd din gust. Nici pepenele nu are ce cautat acolo. Cel mult, il racim o ora, doua, inainte de a-l consuma. De asemenea cartofii si ceapa nu trebuie pastrate in frigider. Indicat este un loc intunecos, precum o camara.