Ies la lumină detalii tulburătoare în cazul morții Dianei! Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei atacate de urs în Bucegi, după ce a sunat la 112

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 11 iul 2024, 22:29

Diana a murit în urma atacului unei ursoaice

Sursa: Facebook; pexels.com

Întreaga tragedie din Munții Bucegi, unde o tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de o ursoaică, s-a petrecut în timp ce era în apel cu dispecerii de la 112.

Diana, fata care și-a pierdut viața în Munții Bucegi, în urma atacului unui urs, încerca să ceară ajutor la 112 în timp ce se străduia să scape din ghearele animalului. Însă, din păcate, dispecerii au fost martori la ultimele momente ale acesteia. „Ajutor, mă atacă” au fost ultimele cuvinte ale tinerei.

Ce detalii ies la lumină în cazul morții Dianei, fata ucisă de urs

Diana și prietenul ei, Olaf, se aflau pe traseul Jepii Mici când au dat nas în nas cu o ursoaică. La ora 15:33, Olaf a sunat disperat la 112, moment în care a informat operatorul că prietena sa a luat-o la fugă, iar ursul este pe urmele ei. Dispecerii au inițiat imediat un apel de conferință, în care au fost incluși polițiști, jandarmi și salvamontiști.

Specialiștii de la Salvamont le-au oferit tinerilor sfaturi pentru a-și salva viețile: să facă zgomot, să se retragă încet, cu fața la urs, și să-și abandoneze bagajele în speranța că animalul se va opri pentru mâncare. După un minut, Diana a sunat, și ea, la 112, dar a fost prea târziu. În timpul convorbirii, operatorii au asistat îngroziți la atacul fatal.

„Mă atacă.

Mă atacă. Mă atacă", a țipat tânăra, disperată, la telefon, după cum relatează Observator.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”

În ciuda eforturilor salvamontiștilor, Diana nu a putut fi salvată. În urma autopsiei, s-a aflat că primul atac al ursului nu i-a provocat moartea, dar fata a căzut într-o râpă și a suferit răni severe, în urma unei rostogoliri de peste 120 de metri. Ultimul atac al ursoaicei, după cădere, i-a adus moartea. O posibilă explicație pentru comportamentul agresiv al ursoaicei ar fi că a simțit că Diana era la menstruație, întrucât animalul nu avea pui și nu era turbat.

Familia tinerei ucise de urs se pregătește de înmormântare

Acest caz tragic a fost descris de dispecerii de la 112 și de salvamontiști drept cel mai grav din ultimul deceniu. Astăzi, mama Dianei i-a ridicat cadavrul de la morgă și a mărturisit, în lacrimi, că s-a opus, inițial excursiei, dar Diana a insistat, întrucât a vrut să se destindă într-o vacanță la munte, după examenul de bacalaureat.

„Am simţit că e ceva în neregulă. Am simţit. Sunt urşi, sunt prăpăstii, sunt o grămadă de lucruri periculoase. La 11 fără un sfert am vorbit cu ea. Şi apoi, de la ora cinci, am tot încercat să dau de ea”, a declarat mama victimei, conform sursei citate.

Citește și: Mesajul cutremurător transmis de tatăl tinerei ucise de urs: „Am trăit cea mai dureroasă zi”. Întreaga familie este în stare de șoc

Această tragedie a determinat autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Parlamentul va vota luni, într-o sesiune extraordinară, o lege care va permite împușcarea a 500 de urși pe an. La momentul actual este permisă împușcarea unui număr maxim de 220 de urși.