Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat

Autor: Diana Ghita

Ce s-a mai aflat despre accidentul de pe DN 85

Sursa: ISU Suceava

Noi detalii surprinzătoare au ieșit la iveală în ancheta desfășurată în cazul accidentului tragic de luni, 1 iulie, în care o familie din Suceava și-a pierdut viața, în timp ce se întorcea din vacanță.

Potrivit Monitorului de Suceava, tahograful autobetonierei care a provocat accidentul de pe DN 85 arăta că vehiculul nu se mișcase din loc de sâmbătă, 29 iunie, deși aceasta era în mișcare în momentul tragediei. Cei de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava au descoperit că tahograful fusese manipulat.

Ce a declarat șeful celui care a produs accidentul de la Suceava

Ancheta a relevat că tahograful autobetonierei nu funcționa în momentul accidentului, întrucât a era oprit încă de sâmbătă, 29 iunie, potrivit cercetărilor făcute de inspectorii ISCTR.

Șeful șoferului ucrainean, care acum este învinovățit pentru cumplita tragedie, s-a arătat bulversat de întregul eveniment și a mărturisit că dorește să ajute familiile celor decedați în accidentul provocat de subalternul său.

Citește și: Cum s-a petrecut accidentul cumplit de pe Drumul Morții E85. Cinci persoane au decedat, iar o alta a fost transportată la spital

„Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat.

Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede”,

a declarat marți Tiberius Balan, cel care administrează firma unde lucrează șoferul ucrainean, potrivit sursei citate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Victimele accidentului de pe DN 85 urmează să fie înmormântate

Accidentul a avut loc pe DN 85, la ora 06:30, și s-a soldat cu moartea a cinci persoane: părinții, doi copii de 8 și 10 ani, și un bărbat din județul Buzău. Acesta din urmă venise să remorcheze mașina familiei din Suceava, întrucât aceasta se stricase în timp ce se întorceau de la mare.

Citește și: Accident mortal pe DN6 la ieșirea din Băile Herculane: Un motociclist de 45 de ani și-a pierdut viața după ce a intrat într-un TIR

Autobetoniera circula dinspre Suceava spre Fălticeni și mai avea de parcurs o distanță foarte mică până la destinație când conducătorul auto a ațipit la volan. În apropiere de localitatea Cumpărătura, autovehiculul a intrat pe sensul opus de mers și a intrat în autoturismul de teren al familiei.

În urma impactului, întreaga familie a murit pe loc, iar șoferul autobetonierei s-a ales doar cu niște răni superficiale.

Familia Lăzărescu din Volovăt, județul Suceava, se întorcea luni din concediul petrecut pe litoralul românesc. Costel (39 de ani), Anca (37 de ani) și cei doi fii ai lor, Ștefan și Edy (8 și 10 ani), vor fi înmormântați joi în satul natal. Între timp, familia lui Gheorghe Băicuș, cunoscut drept „Bubu”, face pregătiri de înmormântare la Buzău. Băicuș, un militar de 36 de ani care oferea servicii de tractare auto în timpul liber, nu era căsătorit și nu avea copii, conform sursei citate anterior.