Il folosim cu totii, dar stim ce beneficii are? Iata ce trebuie sa stii despre uleiul de masline

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:28

Se spune ca a aparut cu 4 mii de ani inainte de Hristos. Vechii greci il foloseau la gatit, dar mai ales ca medicament!

Era utilizat insa si in ritualuri sacre, ca sa nu pomenim faptul ca era simbolul bogatiei. Vorbim despre uleiul de masline, pe care, cu siguranta toata lumea l-a folosit macar o data. Totusi, cati dintre noi cunosc cu adevarat proprietatile licorii extrase din masline? Stim sa il folosim corect sau nu?

Despre uleiul de masline am auzit ca e sanatos. Ne-a spus un priten care a aflat de la o cunostiinta si uite asa, din om in om s-a impamantenit ideea ca licoarea extrasa din masline face bine!

E adevarat, uleiul de calitate, obtinut prin presare la

rece, scade colesterolul. Dar asta nu e tot. In plus, uleiul de masline este foarte bine tolerat de  stomac. Potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului si a gastritei. Totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici. Amelioreaza astmul si artrita. E un medicament natural, pentru cine stie cum sa-l foloseasca.

Cand te afl in fata unui raft cu zeci de produse e greu sa alegi! Eticheta, pretul sau marca, la ce sa te uiti mai intai? Mai exact, in loc sa scada colesterolul il va creste.
Uleiul obtinut artificial nu doar ca isi pierde toate proprietatile, dar face mai mult rau decat bine! Nu va bucurati de un pret mic, pentru ca sanatatea nu se poate cumpara.

O doamna recunoaste ca foloseste uleiul de masline la prajit. Stie ca nu e sanatos. In acelasi timp, trebuie sa stiti ca nu e indicat sa consumati mai multe de doua linguri de ulei de masline, pe zi, daca tineti la silueta dumneavoastra.
10 mililitri de ulei inseamna 100 de kilocalorii.

In acelasi timp, tineti recipientele departe de lumina si caldura. Priviti aceste oliviere care zac abandonate in soare pe mesele restaurantelor. Nimanui nu i pasa sa afara sunt peste 40 de grade, iar uleiul mai ca fierbe in recipiente.

Credeti ca dupa cateva ore uleiul va mai fi bun de ceva?! Fiti cu bagare de seama atunci cand mergeti la restaurant.
Refuzati olivierele daca ati observat ca au fost tinute in soare sau daca nu sunt de culoare inchisa, asa cum prevede legea.
##VIDEO119614##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.