„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața unei biserici din Maramureș. Preotul a fost părăsit de soție și nu mai poate sluji

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 mai 2024, 11:12

„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața unei biserici din Maramureș. Preotul a fost părăsit de soție și nu mai poate sluji

Sursa: observator

Sute de enoriași s-au adunat în fața unei biserici din comuna Recea, județul Maramureș și au protestat pentru a-și păstra preotul.

Preotul care slujea la biserica ortodoxă din comuna Recea, județul Maramureș, a fost extrem de iubit printre enoriași, însă viața sa amoroasă i-a pus piedici în continuarea slujbei pentru Dumnezeu. 

Bărbatul a fost părăsit de soție și a divorțat acum 4 ani. 

Sute de enoriași au protestat pentru a-și păstra preotul în Maramureș

Supărare mare la biserica ortodoxă din comuna Recea, județul Maramureș, unde credincioșii se opun vehement deciziei episcopiei de a-l opri de la slujire pe preotul lor, care a divorțat acum 4 ani de soția sa.

Comunitatea religioasă locală este determinată să își apere liderul spiritual, considerând decizia episcopiei nedreaptă și nejustificată.

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de la Costești: „Ne-ai distrus. Îți promit că...”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Preotul în cauză a fost părăsit de soție și a trecut printr-un divorț acum patru ani, eveniment care a declanșat problemele actuale.

Preotul intenționează să rămână în lăcașul de cult

Deși potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, clericii divorțați sunt sancționați cu cu depunerea din slujirea clericală sau caterisire, enoriașii consideră că preotul lor nu ar trebui să fie pedepsit pentru o situație personală nefericită.

Dacă noi vom permite în continuare să fim călcaţi în picioare de nişte oameni trecători, indiferent că-i episcop, indiferent că-i protopop şi aşa mai departe, nu ştiu cât de nefericit sau fericit este Iisus Hristos. Dacă noi îl iubim pe acest preot, luptăm pentru el,” a spus unul dintre enoriași, potrivit Observator.

Citește și: Cine este preotul care și-a pierdut viața într-un teribil accident, la Argeș. Un tânăr care circula fără permis a lăsat doi copii fără tată

Preotul, căruia i s-a prelungit de trei ori la rând termenul de părăsire a parohiei, a declarat că intenționează să rămână definitiv în lăcașul de cult, cu sprijinul enoriașilor săi.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.