Ilinca Obădescu a urcat pe cel mai înalt vârf de pe Muntele Kilimanjaro: „Mi-am dorit să îmi testez limitele”. Provocările pe care le-a avut de depășit

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 nov 2023, 01:35

Ilinca Obădescu a avut parte de momente de neegalat, cu care te întâlnești doar o dată în viață

Sursa: Instagram

Ilinca Obădescu și-a împachetat tot curajul pe care îl avea și a urcat pe Muntele Kilimanjaro. Prezentatoarea știrilor a avut parte de cele mai solicitante zile, dar care i-au lăsat cele mai frumoase amintiri, trăite alături de logodnicul ei.

Ilinca Obădescu a avut o mare dorința, iar anul 2023 a ajutat-o să și-o îndeplinească încă din primele săptămâni. Împreună cu alte 22 de persoane, prezentatoarea de la Kanal D a urcat pe cel mai înalt vârf din Kilimanjaro.

Ilinca Obădescu, experiențe de neuitat pe Muntele Kilimanjaro

Ilinca Obădescu a avut parte de momente de neegalat, cu care te întâlnești doar o dată în viață, motiv pentru care, a trăit din plin fiecare moment.

„Mi-am dorit să îmi testez limitele, mi-am dorit să mă cunosc mai bine pe mine. N-a fost atât de periculos. Am analizat foarte bine, din timp, tot ce se poate întâmpla pe Muntele Kilimanjaro.

Am făcut un training intens. Trei luni, m-am trezit la 06:30 dimineața, direct la sală mă duceam, câte o oră și jumătate. Făceam exerciții, pentru a-mi crește rezistența.

Mergeam pe o scară mult, mult de tot, am tot urcat, am tot urcat timp de trei luni, până când, am reușit să nu mai obosesc.

Foloseam și săculeți la picioare, în timp ce urcam, dar frica mea nu a fost rezistența la efort, până la urmă, pentru că am rezolvat-o fizic, eram sigură că o să rezist, ci dacă corpul meu se va aclimatiza.

Citește și: Ilinca Obadescu: „M-am bucurat sa vad cum privirea i se lumineaza"

Am plecat de la 1.700 de m, în pantaloni scurți, în bustieră, foarte cald, 20 și de grade și sus erau -20 de grade. Până la urmă, nici asta nu a fost problema, pentru că mi-am pus mai multe straturi, pe mine, de haine, și m-am îmbrăcat, și făceai mișcare și, atunci, te încălzeai”, a povestit Ilinca, în cadrul emisiunii ”Teo Show”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Urcarea muntelui nu a fost lipsită de provocări

Diferența de temperatură a creat unele probleme, dar Ilinca s-a adaptat rapid, dar a întâmpinat dificultăți din cauza lipsei de oxigen. Cu toate acestea, prezentatoarea a rămas cu amintiri frumoase pe care, cu siguranță, nu le va uita niciodată.

„Problema era că nu aveai oxigen, oboseai orice ai face, oboseai foarte, foarte rapid, dar nu am urcat direct la peste 5.000 de m.

În șase zile abia am ajuns la 5895 de m, după ce am tot urcat și am tot coborât.

Citește și: Mirela Rețegan a întâmpinat dificultăți în perioada adolescenței fiicei sale: „Aveam momente în care mă apuca plânsul”. Cum s-a descurcat fosta jurnalistă în noua ipostază

Am urcat la 3.900, 4.000 și de metri, după aceea, dormeam la sub 3.000 de metri, pentru ca corpul nostru să se obișnuiască. Dormi cu foarte multe straturi de haine pe tine, cu mănuși, cu căciulă, cu o geacă pe tine, în cort”, a mai adăugat Ilinca Obădescu.