Ilinca Obadescu, maestra brioselor! Vezi de unde a invatat secretele culinare

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 10:21

Cu vanilie, cacao, cu cirese sau cu fulgi de ciocolata? Greu mai e sa te decizi cand esti in fata unui platou cu briose aratoase si gustoase.

Iar daca gospodina este nimeni alta decat colega mea, Ilinca Obadescu, prepararea lor e o adevarata aventura.

„Avem nevoie de faina, zahar, fulgi de ciocolata.”  Adaugam 4 oua, scortisoara, lapte, vanilie, praf de copt, esenta de vanilie si unt- care nu trebuie sa fie rece.

„Se foloseste un moale. Daca abia l-am scos din frigider, va trebui sa-l topim putin pe aragaz si incorporam zaharul in unt.”,

ne explica Ilinca.

Suntem numai ochi si urechi. Odata mixate toate ingredientele, e randul hartiilor colorate sa se bucure de consistenta aluatului.

Cateva inimioare colorate sau doua-trei fructe confiate sunt suficiente pentru a gati briosele. Nu pot intra oricum in cuptorul incins.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si

daca tot ne facem de cap, umplem cateva briose cu crema de ciocolata, ca doar nu ne rasfatam in fiecare zi.

Ilinca spune ca gatitul o relaxeaza, iar pasiunea a prins contur inca din copilarie: „Mama mea gateste. Tatal meu gateste si mai bine, iar cand eram mica, intotdeauna stateam in bucatarie si gateam cu tata.”