Iluminatul public, redus la jumătate într-un oraș. Un important obiectiv turistic nu va mai fi iluminat noaptea

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 mai 2023, 02:05

Iluminatul public, redus la jumătate într-un oraș

Sursa: Istock

Iluminatul pubic va fi redus la jumătate într-un oraș. Din acest motiv, pe timpul nopții, un obiectiv turistic important va rămâne fără lumini.

Iluminatul pubic va fi redus la jumătate în Hunedoara. Artele importante din municipiu vor fi iluminate mult mai puțin, iar decizia a fost luată de către primărie, pentru a reduce, în acest fel, costurile.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Iluminatul public al Castelului Corvinilor va fi oprit

Pe bulevardele: Decebal, Mihai Viteazul, Traian, Libertății, Rusca, 1848 și Republicii, dar și pe străzile: Avram Iancu, Viorele, Mureșului, Trandafirilor, Caragiale, Victoriei, Ciprian Porumbescu Revoluției, Eroilor, Rotarilor, Serei și Buituri, jumătate din lămpi vor fi deconectate.

Mai mult decât atât, la sediile Primăriei Hunedoara, iluminatul, pe timpul nopții va fi oprit în totalitate. Aceleași măsuri se vor aplica și pentru: Castelul Corvinilor, Piața Dunăre, Hala Obor și Complexul Michael Klein.

Cu toate acestea, în municipiul Hunedoara, vor rămâne în funcțiune instalațiile de iluminat cu tehnologie LED, deoarece acestea consumă cu 50% mai puțin față de lămpile incandescente, informează realitateadehunedoara.net.

Lanțurile de magazine din Europa reduc și ele consumul de energie

Lanțurile de magazine din Europa strâng și ele cureaua în ceea ce privește consumul de energie.

De asemenea, unele dintre ele iau în calcul și varianta de a reduce programul de lucru, pentru a economisi și mai mult.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Pe termen scurt nu sunt avute în vedere măsuri concrete dar ambiţia firmei este să continue eforturile care fac parte din politica sa energetică generală. De acea nu avem reclame iluminate şi optăm pentru frigidere închise, etc”, a spus purtătorul de cuvânt al unui lanț important de magazine.

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că, în momentul de față, are 44 de magazine de tip „zero combsustibili fosili” care nu folosesc nici gaze naturale și nici păcură. Acestea sunt încălzite în totalitate din deșeuri sau electricitate din surse regenerabile.

Frans Muller, directorul general al Grupului Ahold, susține că respectiva companie este și ea în căutarea unor modalități prin care să poată reduce consumul de energie.

Citeste si: Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

„Nu am luat nicio decizie cu privire la programul de funcţionare dar ne uităm cu mai multă atenţie la consumul de energie”, a declarat Frans Muller.

Grupul Ahold a introdus, deja, mai multe programe ce sunt destinate economisirii gazelor naturale.

Mai mult decât atât, grupul a prevăzut un program conform căruia toate magazinele vor funcționa folosind energie sustenabilă începând cu anul 2023.

Franța ia și ea măsuri drastice. Mai exact, se dorește ca panourile publicitare să nu mai fie luminate între 01:00 și 06:00, iar magazinele sunt obligate, prin lege, să închidă ușile când pornesc aerele condiționate.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.