Iluzia optică care a înnebunit internetul! Tu îți dai seama în ce poziție se află casa?

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 13 dec 2023, 19:41

Nimeni nu și-a putut da seama în ce poziție se află casa

Sursa: TikTok

În doar o singură zi, o lucrare artistică a ajuns foarte virală pe internet, generând un mare val de reacții în rândul internauților.

O pagină de TikTok, dedicată artiștilor, a publicat un filmuleț cu o iluzie care a pus pe toată lumea pe jar. Cu toții au fost induși cu adevărat în eroare la vederea clipului.

Cum a reușit o iluzie optică să înnebunească internetul

Iluzia optică este creată de o construcție bizară, care a fost realizată în așa fel încât să pară că se mișcă exact ca ochii Mona Lisei.

Cei care au vizionat filmarea au rămas cu adevărat șocați de lucrarea artistică și de tehnica folosită.

Sculptura întruchipează o casă, cu o fațadă albă și una galbenă. La o primă vedere, aceasta pare să fie o obișnuită operă de artă expusă în parc, însă, în momentul în care camera de filmat începe să se miște, căsuța pare să se rotească.

Însă, la finalul clipului, cameramanul a arătat că, de fapt, nu este nici pe departe vorba despre o casă în adevăratul sens al cuvântului, ci că este doar o iluzie optică dată de doi

pereți uniți în formă de „V” și de o bucată dreptunghiulară, de culoarea gri, amplasată deasupra peretelui galben, care imită perfect un acoperiș.

Citește și: Toate sunt doar iluzii optice? Ce spune NASA despre OZN-uri dupa ultima controversa?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum au reacționat cei din online la vederea clipului bizar

Internauții au fost complet băgați în ceață și, în același timp, impresionați de această iluzie optică inedită, care le-a pus mintea la contribuție, așa că au distribuit în număr mare postarea, care, la doar o zi distanță după ce a apărut pe TikTok, a acumulat 140 de mii de aprecieri și peste 1.600 de comentarii, până în acest moment.

„Este uimitor. Chiar și după ce îți dai seama că pereții din față lipsesc, mintea ta încă vrea să o completeze/ Aproape că am amețit/ Această artă este incredibilă!/ Chiar am crezut că se mișcă/ Perspectiva este totul!/ Am simțit că ochii mei nu mai sunt în cap. A fost greu de procesat/

Literalmente, am țipat/ Am crezut că iarba se mișcă odată cu casa!!/ Dacă clipesc, creierul meu nu se lasă păcălit/ Am fost complet confuz/ Creierul meu s-a oprit cu mult timp în urmă/ Am simțit că sunt urmărit/ Ce

este această magie?”, sunt doar o parte dintre comentariile oamenilor la respectivul videoclip.

Pentru câteva secunde, chiar și persoana care a filmat a fost păcălită de ingenioasa iluzie optică, mărturisind că, pentru o clipă, mintea i s-a blocat în încercarea de a desluși tehnica din spatele iluziei.

 

@arts_help Art by @somechicken1 🤯 #art #artist #scuplture #illusion ♬ original sound- Official Arts Help

Citește și: O nouă iluzie pentru cei cu privire ageră! Tu reușești să găsești vulpea?