Imaginea care arată că, după accident, polițistul a atins cu piciorul trupul uneia dintre fetele lovite. Premierul Ciucă cere anchetă rapidă

Author: Diana Tilă

Două fete au fost lovite de o mașină de poliție, în timp ce traversau strada pe raza Sectorului 1 din București.

În imaginea postată de Libertatea.ro, se observă că polițistul care a accidentat două fetițe în timp ce încercau să traverseze carosabilul pe trecerea pentru pietoni, a atins cu piciorul trupul uneia dintre acestea.

Citeste si: Accident tragic în Capitală: Două minore, lovite de o mașină de poliție! Una dintre ele a decedat!

Imaginea care arată că polițistul a atins cu piciorul trupul uneia dintre fetele lovite

Două fete, în vârstă de 11 și 13 ani, au fost lovite, joi, de o maşină de Poliţie, în timp ce traversau o stradă din Sectorul 1 al Capitalei.

Fetița de 13 ani a murit în urma impactului, iar cea de-a doua a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu multiple contuzii. 

Citeste si: Noi detalii în cazul polițistei de 29 de ani, împușcată în cap de ziua ei de naștere! S-au găsit mesajele dintre victimă și soțul acesteia, de dinainte de tragedie

Recent, Libertatea.ro a publicat o imagine în care polițistul care le-a lovit pe minore a fost surprins de un martor în timp ce se apropie de una dintre victimele sale pentru a vedea în ce stare se află. Fotografia arată cum polițistul a atins trupul fetiței cu piciorul.

Mai mult, o martoră a declarat la Antena 3 că, după accident, polițistul s-a dat jos din mașină și ar fi împins trupul acesteia, pentru a vedea în ce stare se află.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Poliția Capitalei a trasmis că „după producerea evenimentului rutir, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul” la 112.

Prima persoană care a sunat la 112 ar fi fost agentul de poliție, potrivit instituției.

Până în acest moment, autoritățile nu au precizat dacă minrele se aflau pe trecerea de pietoni când au fost lovite. Conform libertatea.ro, Poliția a comunicat că cele două fetițe erau „angajate în traversarea străzii”. Însă, martorii de la fața locului susțin că fetele erau pe trecerea de pietoni, iar polițistul circula cu viteză și nu avea semnalele acustice pornite.

În comunicatul Poliției Capitalei este precizat doar că avea „semnalele luminoase”, fără nicio mențiune de cele acustice.

Premierul Ciucă cere anchetă rapidă

Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiei adolescentei de 13 ani care a decedat după ce a fost lovită de o autospecială a Poliţiei. Premierul a declarat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se asigura de îngrijirea celei de-a doua victime şi a cerut ministrului de Interne o anchetă rapidă cu privire la modul în care s-a produs accidentul în care cele două fetiţe au fost lovite pe trecerea de pietoni de maşina Poliţiei.

Citeste si: Un băiat de 7 ani, accidentat mortal de un jandarm aflat în timpul liber. Copilul era la colindat

"Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii.", a transmis premierul Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului.