Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 08 nov 2023, 04:55
Mai multe imagini dramatice cu Yigit Cajmak, în vârstă de 8 ani, în timp ce este scos de sub ruinele din Hatay, Foto(4)

Mai multe imagini dramatice cu Yigit Cajmak, în vârstă de 8 ani, în timp ce este scos de sub ruinele din Hatay,

Sursa: Getty Images

Minunile continuă în Turcia, după cutremurul dezastruos de luni. Salvatorii au reușit să scoată mai mulți copii de sub dărmături. Printre aceștia se numără și un băiețel de opt ani.

Mai multe imagini dramatice cu Yigit Cajmak, în vârstă de 8 ani, în timp ce este scos de sub ruinele din Hatay, Turcia, la 52 de ore după ce regiunea a fost lovită de cutremurul cumplit de luni, circulă pe internet, potrivit CNN.

Momentul impresionant în care copilul de 8 ani, abia scos de sub ruine, își vede mama

Fotograful Burak Kara, de la Getty Images, a surprins momentul în care Cakmak era scos dintre ruinele unei clădiri prăbușite.

Salvatorii l-au dat pe băiat din mână în mână până când acesta a ajuns în brațele mamei sale, care se afla la fața locului. Momentul revederii a fost impresionant și surprins în imagini. Fotografiile dramatice s-au răspândit cu rapiditate în online.

Citește și: Momente dramatice pentru renumitul actor Erkan Petekkaya! Rudele soției sale din orașul Antakya au fost grav afectate de teribilele cutremure! „Vă rugăm să ne ajutați!”

Mai mulți copii au fost salvați de sub ruinele din Turcia

La trei zile după ce au avut loc două cutremure cu magnitudini de 7,8 şi 7,6 grade, salvatorii au scos de sub ruine un copil în vârstă de trei ani, Arif Kaan, în Kahramanmaraş, aproape de epicentru. Jumătate din corpul copilului era prinsă între dale de beton şi fiare contorsionate.

Salvatorii l-au acoperit în partea de sus a corpului cu o pătură pentru a-l proteja de frig, apoi au tăiat cu grijă molozul şi fierul pentru a nu provoca o nouă surpare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Oamenii din Turcia sunt nevoiți să doarmă în mașini și în afara sau interiorul unor adăposturi guvernamentale. 

„N-avem cort, n-avem sobă, n-avem nimic. Copiii noştri nu sunt bine. Ne udă ploaia pe toţi, iar copiii noştri stau afară în frig”, a declarat Aysan Kurt, în vârstă de 27 de ani.  „N-am murit de foame sau în cutremur, dar vom muri îngheţaţi de frig”, a mai spus bărbatul. 

Citește și: Victimele prinse sub dărâmăturile din Turcia continuă să fie salvate: „Copiii noștri stau afară în frig”. A fost salvat un copil de opt ani care a stat sub ruine timp de 52 de ore