IMAGINEA care i-a INGROZIT pe toti cei care au PRIVIT-O! Ce se ascunde in spatele EI

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:05

O fotografie cu o mana care circula pe Internet i-a facut pe cei care au privit-o sa le inghete sangele in vene.

Respectiva FOTOGRAFIE infatiseaza o mana cu multiple rani, cicatrice si arsuri. Insa cei mai multi nu stiu ca acea mana a apartinut unui detinut care a fost omorat prin electrocutare. Imaginea in sine iti da fiori si are un impact emotional puternic asupra privitorului.

Astfel de executii se practicau in America. In 1977, scaunul electric a inceput sa fie inlocuit cu camera de gazare si injectia letala. De atunci, doar 154 de persoane au mai fost executate in acest fel (printre ei, faimosul criminal in serie Ted Bundy).

incepând din anii ’80, injectia letala a ajuns sa fie considerata o metoda mai usoara si mai umana. Astâzi, scaunul electric a ramas o metoda optionala de executie in statele Alabama, Florida, Carolina de Sud si Virginia. In Kentucky si Tennessee mai este folosit in cazul condamnarilor pronuntate inainte de anul 1988, iar in Arkansas si Oklahoma scaunul electric poate fi folosit daca alte forme de executie sunt gasite ca fiind neconstitutionale la momentul respectiv.


In februarie 2008, Curtea Suprema a statului Nebraska a decis ca executia prin scaun electric, o pedeapsa „cruda si neobisnuita”, sa nu mai fie folosita. Nebraska ramasese singurul stat care folosea doar aceasta metoda de executie. in aceste state, 12 condamnati au preferat scaunul electric in fata injectiei letale, iar ultima folosire a scaunului a avut loc pe 18 martie 2010, in statul Virginia. (sursa historia.ro)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.