UPDATE Imaginile groazei cu incendiul de la Matei Bals! Bilantul a ajuns la 5 persoane DECEDATE! Actorul Toni Grecu se afla internat in spital in momentul incendiului

Autor: Oana Iosif
Actualizat: 21 iul 2022, 03:35
Primele imagini cu incendiul de la Matei Bals din Capitala
Sursa: Inquam

Un incendiu puternic a avut loc in aceasta dimineata la un pavilion al spitalului Matei Bals din Capitala. In urma incendiului, 4 persoane au murit carbonizate si peste 100 de pacienti au fost transferati la alte spitale.

UPDATE 11:09 Inca o persoana ar fi decedat, conform informatiilor prezentate de Antena 3. Persoana se afla in stare grava, avand arsuri pe o suprafata foarte mare din corp. Bilantul mortilor a ajuns in aceste momente la 5 victime. O alta informatie este aceea ca Toni Grecu se afla printre persoanele internate afectate de incendiu. Acesta a fost transferat la un alt spital pentru ingrijiri medicale. 

UPDATE 8:48  „Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent.(...) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală(...) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”,  a declarat Ministrul Sănătăţii.

Update 8:40 E disperare in fata spitalului Matei Bals din Capitala. Oamenii se inghesuie sa afle unde au fost transferate rudele lor care erau internate la spital. Oamenii plang si se grabesc sa afle vesti de la reprezentantii Isu. 

Update 08:05. Potrivit Antena 3, incendiul ar fi pornit de la o aerotermă dintr-un salon din spitalul Matei Bals. 

Update 07:35 . Patru pacienți din cei evacuați de la institutul Matei Balș au ajuns la spitalul Marius Nasta, patru au ajuns la Victor Babeș și alte 5 persoane la Spitalul Universitar.

Primele imagini cu incendiul de la Matei Bals din Capitala

Incendiul puternic de la Matei Bals a izbucnit la ora 5.05, in dimineata zilei de 29 ianuarie.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, pompierii spun ca au fost degajari mari de fum. La fata locului au venit mai multe autospeciale, un spital mobil si unitati de descarcerare.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voicluescu, a anuntat ca va cere rapoartele oficiale facut la Piata Neamt, dupa incendiul de la Matei Bals: 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Din discuțiile pe care le-am avut înțeleg că existau avize pentru lucrările făcute. Verificăm acum cum au fost făcute lucrările. Vreau să transmit condoleanțe familiilor, sunt patru decese, Nu se pune problema să fie transferați în străinătate. Nu avem pacienți cu arsuri grave.

Aștept și eu să văd detaliile. În acest moment nu știu ce au presupus aceste controale. Aștept să văd care a fost procesul pornit atunci, nu era mandatul meu.

Aștept să văd ce mai e de implementat. Problemele de atunci nu au fost rezolvate", a declarat Voiculescu.

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanța și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei Care au asistat și ei la intervenție”, a declarat Raed Arafat. 

Citeste si: Cum a izbucnit incendiul de la Neamț? Șeful ATI a spus ce s-a întâmplat: "S-a propagat cu o viteză incredibilă!"

Patru saloane au fost afectate in incendiul de la Matei Bals

Colonelul Orlando Șchiopu, șeful ISU București Ilfov și comandantul intervenției, a declarat că au fost afectate 4 saloane de la Spitalul Matei Bals;

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii. 

În afară de 4 persoane care sunt decedate, celelalte 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate”, a declarat comandantul.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.