Imagini înfiorătoare pe una dintre cele mai populare insule din Grecia. Un rechin a fost filmat aproape de țărm, unde înotau turiștii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 iul 2023, 12:52

Rechinul a fost filmat de un pescar, în larg, în timp ce dădea târcoale bărcii în care se afla

Sursa: Pexels.com

Un rechin a fost filmat aproape de țărmul uneia dintre cele mai populate insule din Grecia. Mai mulți turiști se aflau în apă în acel moment, dar, din fericire, au fost suficient de departe, pentru a nu fi puși în pericol.

Un rechin a fost filmat la aproximativ trei kilometri de una din plajele din Zakynthos, în timp ce mai mulți turiștii fie făceau plajă, fie înotau. Conform publicației Free Hungarian Word, rechinul avea culoarea albastră și ar face parte dintr-o specie despre care se știe că atacă foarte rar oamenii, dar acest lucru nu înseamnă ce specia este inofensivă.

Un rechin a fost filmat aproape de una dintre cele mai cunoscute plaje din Grecia

Concediile de coșmar continuă și anul acesta, după ce prezența rechinilor a fost, din nou, confirmată în Grecia. Rechinul a fost filmat de un pescar, în larg, în timp ce dădea târcoale bărcii în care se afla, între Zakynthos și Kefalonia. Rechinul nu a mai fost văzut în apele grecești de zeci de ani, iar prezența acestor animale începe să fie din ce în ce mai mare în ultimii ani.

Citește și: Perioada de prohibiție 2023: Pescuitul ilegal poate duce la o amendă de până la 10.000 de lei

„Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre. Uită-te la asta, nu pot spune ce specie este, dar, cu siguranță, este un rechin mare”, spunea pescarul grec, în timp ce filma.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un tânăr de 24 de ani a fost ucis de un rechin, în Egipt

La începutul lunii iunie, un tânăr de doar 23 de ani a fost ucis de un rechin, în stațiunea Hurghada. Și anul trecut, două femei au murit în aceleași condiții. Momentul terifiant a fost surprins de mai multe persoane, la doar câteva zeci de metri de mal.

Câteva zile după atac, sporturile nautice și accesul în apă au fost interzise de către autoritățile egiptene, pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai repete. Victima nu a mai avut nicio șansă, deși a strigat după ajutor cât timp rechinul i-a dat târcoale. Prădătorul îl mușcă și îl trage la fund, în timp ce oamenii privesc neputincioși scenele de groază.

Citește și: VIDEO Momentul în care un rechin extrem de periculos atacă un turist aflat pe un caiac. Bărbatul a scăpat cu viață

Tânărul ucis era de origine rusă și se afla în Hurghada împreună cu iubita sa. Aceasta a scăpat ca prin minune, după ce a reușit să înoate și să iasă la mal. La scurt timp după ce rechinul l-a ucis pe tânărul de 24 de ani, a fost capturat de pescari. Acesta a fost examinat, pentru ca experții să își dea seama de ce rechinul tigru atacă oamenii.