Imagini rare cu Nadia Comaneci. Ce facea gimnasta in vacantele din copilarie

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 30 ian 2021, 05:30
Imagini rare cu Nadia Comaneci. Ce facea gimnasta in vacantele din copilarie Foto(7)
Imagini rare cu Nadia Comaneci. Ce facea gimnasta in vacantele din copilarie
Sursa: adevarul.ro

Nadia Comaneci este considerata de catre toti romanii "Zeita de la Montreal", care a fascinat cu performantele sale o lume intreaga.

Nadia Comaneci nu a fost de acord niciodata cu prejudecata conform careia gimnastele nu se pot bucura de copilarie ca toti ceilalti copii, deoarece ele se dedica trup si suflet sa faca performanta.
Fosta mare gimnasta a marturisit deseori ca nu regreta nimic din toate eforturile depuse in cariera sa, ci dimpotriva se declara fericita ca a ales sa practice sportul care a purtat-o pe aripile succesului suprem.

Imagini inedite cu Nadia Comaneci! Cum isi petrecea vacantele din copilarie, la Deva

Marea campioana olimpica de la Montreal a subliniat mereu ca nu s-a plans niciodata de faptul ca a muncit prea mult sau ca a indurat lucruri mult prea dificile pentru varsta sa, pe vremea cand se afla in cantonamente la Deva.

Nadia Comaneci, cea mai indragita gimnasta din istorie, si-a petrecut mare parte din copilarie, departe de familie, alaturi de colegele sale si de antrenori, la Deva.

Insa acest lucru nu a intristat-o niciodata, ci dimpotriva a ambitionat-o si mai mult sa lupte pentru idealurile sale. (sursa: Asociatia Liviu Oros; adevarul.ro)

Citeste si: Nadia Comaneci s-a intors la Montreal, dupa 40 de ani! Uite cum s-a descurcat pe barna cea mai mare gimnasta din istorie

Citeste si: Ce fac Nadia Comăneci şi Arnold Schwarzenegger la aniversarea a 43 de ani de la primul 10 din gimnastică

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iata cum isi petrecea vacantele Nadia Comaneci, pe vremea cand se afla in cantonament, la Deva, alaturi de colegele sale:

Nadia Comaneci a inceput sa practice gimnastica de la varsta de sase ani si dupa doar cinci ani de pregatire asidua aceasta a ocupat locul I in proba de individual compus a Campionatelor nationale de juniori, dar si in concursul pe echipe.

Doi ani mai tarziu, la Internationalele Romaniei, Nadia Comaneci s-a clasat pe primul loc la cinci probe: individual compus, paralele inegale, sol, barna si sarituri. in 1975, la 14 ani, aceasta a ocupat primul loc la Campionatele Europene in patru probe: individual compus, sarituri, paralele inegale si barna, si a cucerit medalia de argint la sol.

La varsta de 14 ani, Nadia Comaneci a ajuns pe culmile succesului la Jocurile Olimpice de la Montreal, cand a devenit prima gimnasta din era moderna a acestui sport care a primit nota 10, dupa prestatia ei la paralele inegale.

Pana la sfarsitul competitiei, tanara gimnasta a mai obtinut inca sase note de zece. Nadia Comaneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, barna si paralele inegale, o medalie de argint pe echipe si o medalie de bronz la sarituri. 

 

Taguri: