IMAGINI SOCANTE au iesit la iveala dupa meciul cu scandal dintre Romania si Ungaria!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:40

Fanii acuza interventia in forta a angajatilor firmei de paza. Stewarzii se plang ca au fost batuti si injurati de huliganii pusi pe scandal.

Suporterii arata cu degetul spre paznicii firmei private care au asigurat securitatea in incinta Arenei Nationale. Stewarzii spun, insa, ca huliganii au atacat primii. Angajatii firmei private folosesc din plin spray-urile din dotare si, mai ales, pumnii. In incaierare este prinsa o tanara. Se vede clar cum fata incearca sa iasa din multime, dar nu reuseste. Mai grav, un suporter este aruncat peste balustrada. Cade de la 3,4 metri inaltime.

Un alt suporter, violent sau nu, este cazut la pamant. Asta nu-i impiedica pe bodyguarzi sa-l loveasca. Firma de paza sustine ca suporterii mai multor echipe de club au venit la meci hotarati sa faca scandal. S-au razboit cu fanii maghiari, apoi cu stewarzii de pe stadion.

Pe imaginile filmate de angajatii firmei de paza se vede foarte clar cum unul dintre paznici este aruncat peste balustrada.

Alti doi colegi sunt la un pas sa fie linsati. Iata, insa, si reversul medaliei, in aceleasi imagini. Fanii violenti sunt potoliti de alti suporteri din tribuna, care incearca sa calmeze spiritele si sa-i salveze pe cei doi agenti de paza.

Un suporter roman si-a suparat, se pare, colegii din peluza, asa ca primeste o corectie sanatoasa. Fanii celor doua echipe s-au razboit incontinuu. Armele principale: scaunele rupte si aruncate in jur.

Reprezentantii firmei de paza au anuntat, astazi, ca au reziliat contractul cu Federatia de Fotbal. Promit ca agentii violenti vor fi trasi la raspundere. Arunca, insa, vina pe grupurile de ultrasi care ar fi venit la meci doar ca sa se incaiere cu fortele de ordine.

##VIDEO124389##

Cum este posibil ca in restul stadionului sa fie pastrata ordinea si sa nu existe niciun fel de incidente? De ce, intotdeauna, huliganii ajung sa fie victimizati, chiar si in contextul in care incalca legea in mod flagrant si repetat, provocand daune materiale, fizice, sportive si morale intregii Romanii?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Jandarmeria

a amendat, astazi, firma de paza cu o mie de lei. In plus, unul dintre angajati s-a ales cu dosar penal pentru lovire si alte violente. In plus, 5 suporteri romani au primit interdictie de a mai intra pe stadioane, timp de un an.

Federatia de Fotbal promite un nou proiect de lege privind combaterea violentei pe stadione, in cel mult 6 luni! In prezent, legea spune ca de securitaritate se ocupa stewarzii, angajati ai firmelor private de paza.

Jandarmeria intervine abia dupa izbucnirea unui eventual scandal.

Acest lucru s-ar putea schimba, iar jandarmii pot deveni cei responsabili de paza, atat in afara, cat si in interiorul arenei. De asemenea, noua lege ar putea reglementa si modul in care se face interventia in cazul suporterilor violenti. In plus, huliganii ar putea fi judecati in regim de viteza maxima, asa cum se intampla in alte state europene. Atunci cand exista dovezi certe ale infractiunilor, huliganii si-ar putea primi pedeapsa in 24 de ore.